Logo

Testpanel

Prêt à Pregnant Testpanel: 5 moms testen de groene luiers van Lillydoo

Een baby verslijt per dag gemiddeld 7 luiers en tel daar bij pasgeboren baby’s nog maar 2 luiers bij op. Dit is een hele hoop plastic wat natuurlijk echt heel slecht is voor het milieu. Gelukkig worden er ook in de luierwereld stappen gezet richting een betere wereld. LILLYDOO bijvoorbeeld, zij willen met een schone luier een schonere wereld creëren. Alle luiers van dit vooruitstrevende merk zijn met zorg geproduceerd, maar met de nieuwe Green lijn gaan zij nog een stapje verder en dus nog een stapje in de richting van een groenere toekomst voor jou en je kleine ontdekkingsreiziger. Hoe zij dat doen:

  • Papier in plaats van plastic: Dankzij de innovatieve papieren verpakking wordt plastic afval verminderd zonder daarbij af te doen aan stijl.
  • Natuurlijk: LILLYDOO gebruikt uitsluitend ongebleekte cellulose in de kern van de green luiers, waardoor ze hun natuurlijke kleur behouden.
  • Klimaatvriendelijk: LILLYDOO green luiers en hun verpakking zijn klimaatneutraal. Dit bereiken zij door de hoeveelheid CO₂ die vrijkomt bij de productie, verzending en verwijdering te compenseren via klimaatbeschermingsprojecten.

Zoals hierboven gezegd gebruikt LILLYDOO zo min mogelijk plastic voor de green luiers. Het plastic dat toch nog nodig is, compenseren zij. Dat houdt in dat zij meer plastic uit de natuur verwijderen dan het product bevat.

Zo werkt het:

Stap 1 Van elke verkochte LILLYDOO green luier doneren we een deel van de opbrengst aan Plastic Bank®.

Stap 2 Zo kan Plastic Bank meer plastic afval uit de natuur verwijderen dan wij in het product gebruiken…

Stap 3 …en zorgen ze tegelijkertijd dat achtergestelde gemeenschappen profiteren van recycling.

Ga voor meer informatie naar www.lillydoo.com

Dit klinkt natuurlijk allemaal super goed en mooi, maar doen de luiers ook wat zij moeten doen en maakt LILLYDOO haar beloften waar? Wij selecteerden 5 moms uit het Prêt à Pregnant Test Panel om de luiers uitvoerig te testen. Lees snel verder voor de ervaringen van de deze moms!

Roos mama van Bor, Magnus & Tove

Hoe belangrijk is duurzaamheid voor jou?

Ik moet bekennen dat ik wat duurzaamheid betreft wat ‘late to the party’ ben. Ik begin sinds afgelopen jaar steeds meer milieubewuste keuzes te maken. Qua luiers was het eerder nog niet in me opgekomen dat dat natuurlijk ook veel duurzamer kan. Nu dankzij LILLYDOO weet ik dat je ook hierin je steentje kunt bijdragen aan een duurzamere wereld!

Wat vind je van het concept van LILLYDOO?

Heel fijn dat er bedrijven als LILLYDOO zijn die duurzamere opties aanbieden voor grote verbruiksartikelen zoals luiers. Er gaan er toch wel heel veel doorheen bij ons thuis. Ik denk echt dat ik zou schrikken als ik hoor hoeveel afval ik met 3 kinderen aan luiers heb geproduceerd! Daarnaast voelt het ook beter voor mijn kind, want wat voor chemisch spul er allemaal in ‘gewone’ luiers zit weet ik eigenlijk helemaal niet…

Ben je tevreden over de pasvorm van de luiers?

De LILLYDOO luiers zitten heel goed en blijven ook gedurende het dragen, zowel ‘s nachts als overdag,  goed op hun plek. Ze voelen zacht en heel flexibel aan en lijken minder dik te zijn dan andere luiers.

Wat vind je van het absorptievermogen?

Qua absorptie presteert deze luier net zo goed als ‘gewone’ luiers. Tove blijft altijd droog.

Wat vind je van de designs?

De print met de blaadjes vind ik eerlijk gezegd een verademing vergeleken met die kleurtjes en diertjes op andere luiers. Dat is voor in de zomer als het warm is ook fijn, dan zit je niet naar zo’n hysterische luier te kijken, maar naar een gezellig fashionable exemplaar. De binnenkant van de luiers is lichtbruin in plaats van het wit dat ik gewend ben van andere luiers. Die kleur moest ik wel even aan wennen…

Bij LILLYDOO kun je een luier abonnement afsluiten. Wat vind jij van dit concept? Zou dit jouw leven als moeder makkelijker maken?

Voor drukke vergeetachtige moeders als ik is dat natuurlijk ideaal! We kennen allemaal wel dat ene moment dat de luiers op zijn en de supermarkt gesloten is… Want er lag nog een pak luiers in de kast… Toch?

Debbie & Ursina, mama’s van Joël en Manoa

Hoe belangrijk is duurzaamheid voor jullie?

Duurzaamheid is voor ons heel belangrijk. We leven in een maatschappij waar er veel wordt weggegooid en snel wordt vervangen. Wij willen onze dochter graag andere normen en waarden meegeven. Dit begint bij onszelf. We zijn er nog lang niet, maar alle kleine stapjes helpen: zoveel mogelijk tweedehands kleding aanschaffen, wasbare luiers gebruiken, recyclen etc.

Wat vinden jullie van het concept van LILLYDOO?

Wij vinden het concept heel fijn en ook enorm vooruitstrevend. Het past bij deze tijd, waarin we als mensheid steeds meer bewuster bezig zijn met het milieu en het klimaat. Het is fijn dat LILLYDOO een deel doneert aan de Plastic Bank om zo de cirkel weer rond te maken. Voor het persoonlijk gebruik vinden we het enorm fijn dat er geen korrels in de luiers zitten, dat alles ongebleekt is en dat ze zo min mogelijk pastic gebruiken.

Zijn jullie tevreden over de pasvorm van de luiers?

Zitten helemaal prima. Zoals eerder verteld gebruiken we voornamelijk wasbare luiers, maar hebben af en toe voor het gemak wel wegwerpluiers gebruikt. Van alle luiers heeft onze voorkeur nog steeds de wasbare luier, maar voor de af en toe of onderweg is de LILLYDOO luier perfect. Het enige wat we altijd hebben bij wegwerpluiers en ook deze LILLYDOO luiers is dat heftige poep er aan de bovenkant soms uitkomt. We zijn nog geen wegwerpluier tegengekomen waarbij dit niet zo is, maar vergelijkbaar met andere merken leken we hier met de LILLYDOO Green luiers minder last van te hebben.

Wat vinden jullie van het absorptievermogen?

Is perfect! We hebben de luiers 2 weken getest en nog geen lekluier gehad. We dachten in de eerst instantie het streepje te missen, maar je voelt enorm goed wanneer deze luier vol is. Door de 3 compartimenten wordt alles heel goed geabsorbeerd en voelt het als een soort springkussen wanneer hij vol is. Heel prettig. Oh en de billen blijven enorm goed droog. Is fijn om er een doekje overheen te doen, maar bij een plas luier is dat eigenlijk niet nodig. Alles blijft droog.

Wat vinden jullie van de designs?

Fijn dat het geen schreeuwende ontwerpen zijn, maar lekker natuurlijk en fris. Helemaal prima dus. Oh en ook superfijn dat het niet kinderlijk is.

Bij LILLYDOO kun je een luier abonnement afsluiten. Wat vinden jullie van dit concept? Zou dit jullie leven als moeder makkelijker maken?

Als wij wegwerpluiers zouden gebruiken zeker wel. Het scheelt dan dat je er niet zelf aan hoeft te denken. Maar omdat wij ongeveer een half pak per maand gebruiken is dit voor ons persoonlijk niet relevant.

Dus samengevat zijn dit hele fijne luiers die we graag willen blijven gebruiken naast onze wasbare luiers en staan we volledig achter de schone luier voor een schonere wereld.

Ieteke mama van Dinand

Hoe belangrijk is duurzaamheid voor jou?

Belangrijk! Steeds belangrijker. Ook ik ben soms helemaal niet duurzaam, maar ik probeer zo duurzaam mogelijk te zijn. Ik heb bijv. altijd een boodschappentas bij me, doe mijn water altijd in een bidon of eigen drinkfles, eet minder vlees, etc. En probeer zo vaak als mogelijk producten en artikelen te kopen die duurzaam zijn.

Wat vind je van het concept van LILLYDOO?

Ik vind het concept heel sterk. Ik vind het sowieso fijn dat ze bijv. papieren verpakkingen gebruiken en wat ze wel nodig hebben aan plastic compenseren door een deel van de LILLYDOO green luiers te doneren aan de plastic bank en ze daardoor meer plastic uit de natuur verwijderen dan in de producten gebruikt wordt. Ook is het natuurlijk prachtig dat het natuurlijke luiers zijn zonder enge dingen er in zoals bleek, klimaatvriendelijk en ook nog eens papier in plaats van plastic. Heel knap. En nog knapper dat de luiers ook nog mega goede kwaliteit hebben.

Ben je tevreden over de pasvorm van de luiers?

Ja mega! Ik heb een grote gezonde jongen, Hollands welvaart zeggen ze ook weleens! Hij heeft een probleempje met zijn darmpjes waarvoor hij medicatie gebruikt . Hij moet hierdoor veel bijdrinken waardoor hij heel veel plast (echt heel veel). Wat extra ruimte is daarom geen overbodige luxe voor mijn zoontje. Ik neem altijd 1 maatje groter zo ook bij deze luiers en ze zitten perfect!

Wat vind je van het absorptievermogen?

Echt heel goed! En ik weet waar ik over praat. Ik heb denk ik wel 90% van de luiers die er bestaan getest door het extreme plassen van mijn zoontje door het vele drinken. Ik was eerlijk gezegd heel erg benieuwd hiernaar bij deze luiers en misschien een beetje bang dat ze niet veel zouden opnemen. Ik heb de luier eerst overdag getest, perfect niks op aan te merken!  Toen kwam de nacht er aan en omdat Dinand echt 9 van de 10 x doorlekt in alle luiers durfde ik het niet aan om de luiers in de nacht te testen. Ik wilde dus op safe gaan en de luier die ik altijd gebruik aantrekken. Mijn vriend deed die avond de laatste verschoonsessie en had ‘perongeluk’ de LILLYDOO aan gedaan. De volgende ochtend ging ik zijn luier verschonen en kwam ik tot de ontdekkingen dat hij een LILLYDOO luier aan had. De hele nacht en hij was niet doorgelekt! Echt fantastisch! Ik heb hem nu de hele week ook ‘s nachts de LILLYDOO luiers aangedaan en van de 6 nachten is hij 1 x doorgelekt. Fantastisch! Ik ben helemaal om. Ik ben al een hele tijd opzoek naar luiers zo natuurlijk mogelijk, maar wel goed vocht opnemend, omdat ik ben geschrokken van de troep die er in sommige luiers zit. Helaas waren de natuurlijke variant niet al te best tot dat ik deze tegenkwam. Dit is geen verkoop praatje, maar ik blijf ze gebruiken.

Wat vind je van de designs?

Lekker natuurlijk ! Doet zijn naam echt eer aan.

Bij LILLYDOO kun je een luier abonnement afsluiten. Wat vind jij van dit concept? Zou dit jouw leven als moeder makkelijker maken?

Mega makkelijk! Nooit meer aan denken of je wel genoeg luiers in huis hebt! Ideaal toch! 🙂

Femkje mama van Jeppe

Hoe belangrijk is duurzaamheid voor jou?

Duurzaamheid is belangrijk voor mij. We leven in een enorme consumptie-maatschappij. Te vaak wordt er nog te snel plastic gebruikt voor materialen en verpakkingen. Ik schrik daar soms van. Zeker voor onze kinderen, is het belangrijk dat we allemaal ons aandeel nemen in het creëren van een beter milieu.

Wat vind je van het concept van LILLYDOO?

Het concept van LILLYDOO vind ik goed. Naast de wasbare luiers is dit natuurlijk een supermooie duurzame vervanging van de standaard luiers. En die verpakkingen maken het wat mij betreft ook meteen een leuker product. Ik vind het veel leuker een dergelijke verpakking open te maken, dan zo’n plastic zak die er normaal gesproken omheen zit.

Bij LILLYDOO kun je een luier abonnement afsluiten. Wat vind jij van dit concept? Zou dit jouw leven als moeder makkelijker maken?

Het abonnement vind ik super handig! Als single mom is dit voor mij ideaal. Je hebt geen omkijken naar het aanschaffen van luiers, grijpt daardoor nooit mis. Ik hoeft meer nooit last minute mijn kind op te pakken om nog snel naar de winkel te rennen voor een nieuw pak. Het maakt het leven net weer iets makkelijker. 🙂

Ben je tevreden over de pasvorm van de luiers?

Ik moest even wennen aan de pasvorm. Het is vrij flexibel materiaal en daardoor zat er in eerste instantie wat sneller een opening op de rug naar de billetjes toe. Nu heb ik de handigheid gevonden dat te voorkomen en werkt het prima. Bij de beentjes sluit het goed aan en het sluitsysteem werkt ook prima. Alhoewel de lipjes soms wel erg vast zitten en je dus wat extra hard moet trekken om te los te krijgen bij het aandoen van de luier. Keerzijde daarvan is dat ze wel goed vast blijven zitten.

Wat vind je van het absorptievermogen?

Jeppe slaapt in de nacht soms wel 9 uur achter elkaar en dan zit de luier natuurlijk goed vol bij het wakker worden. Ik heb nog geen doorlekmoment meegemaakt, dus met dat absorptievermogen zit het wel goed! 🙂 Wat ik dan wel heb gemerkt, is dat er soms wat gruis op zijn billetjes zit (van de absorberende parels wellicht?), maar dat is goed weg te vegen met de doekjes.

Wat vind je van de designs?

In eerste instantie moest ik wat wennen aan de natuurlijke kleur, waardoor ik in het begin elke keer extra goed moest kijken of de luier vies was of niet. Je bent natuurlijk het witte gewend van de standaard luiers, plus het plasalarm. Maar eenmaal daaraan gewend, gaat het prima. Daarbij voel je heel goed of de luier gevuld is of niet. De print is sowieso leuk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *