Logo

Baby & Kids

5 tips om je baby en jezelf beter te laten slapen

Een goede nachtrust is belangrijk, heel belangrijk. We weten allemaal dat het krijgen van kids een behoorlijke impact heeft op onze nachtrust. Tijdens de zwangerschap merken we al dat slapen anders wordt en zorgen de hormonen er al voor dat je extra alert bent. Super mooi hoe dit werkt natuurlijk, maar niet altijd even makkelijk. Helemaal in deze tijd waarin onze mental health flink op de proef wordt gesteld, is goed slapen extra belangrijk. Gelukkig zijn er zeker manier te vinden om ook als mom aan jouw uurtjes te komen. Vandaag delen wij 5 tips van babykleding en accessoires merk Yumi Baby in samen werking met een baby-expert op het gebied van slapen.

Een consequent schema

Welke activiteiten je ook kiest voor het slapen gaan, het is belangrijk dat elke avond hetzelfde is en de activiteiten in dezelfde volgorde plaatsvinden. Verder is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat pasgeborenen geen onderscheid maken in dag en nacht en dat ze altijd honger hebben. Tijdens de eerste maanden is het daarom moeilijk om een schema te maken, omdat ze om de paar uur willen drinken. Je moet tijdens deze periode dan ook niks forceren en kunt niet anders doen dan meegaan in het ritme van jouw baby. Na een maand of vier kan een routine wonderen doen.

Comfortabel beddengoed

Niet alleen volwassenen maar ook baby’s slapen beter op zacht en comfortabel beddengoed. Er wordt aangeraden om natuurlijke vezels te gebruiken die zorgen voor een goede doorbloeding, zodat je baby het niet te warm of te koud heeft.  Voor een baby helpen swaddles of slaapzakken bij het weerhouden van het wegtrappen van een deken, waardoor ze het koud krijgen en wakker worden.

Een fijne sfeer

Denk aan je eigen slaapkamer, wanneer slaap je het best? Voor de meesten van ons is het in een opgeruimde, rustige en kalme omgeving. Hetzelfde geldt voor je baby. Zorg ervoor dat de kinderkamer een oase van rust en kalmte is. Verminder het aantal speeltjes en knuffeldieren in hun bed, dit zijn allemaal afleidingen en zorgen voor een drukke omgeving. Zoek naar lakens met kalmerende serene prints en zet eventueel een tandje bij door gebruik te maken van lavendel aromatherapie – zorg ervoor dat het echt is en niet synthetisch.

Geen schermen

Deze moet een no brainer zijn, maar houd de schermen weg – hetzelfde geldt voor de ouders. Veel studies hebben aangetoond dat het gebruik van je mobiel of tablet in bed de kwaliteit van je slaap ernstig kan beïnvloeden. Hetzelfde geldt voor je baby, dus begin met goede gewoontes vanaf de geboorte.

Je dag weerspiegelt je nacht

Onthoud dat een dag van grote invloed is op hoe je de nacht doorkomt. Als de dag vol drukte is geweest zal dit ook hoogstwaarschijnlijk ook zo in de avond zijn. Trek tijdens zulke dagen extra tijd uit voor de avond routine, zodat jouw baby heerlijk tot rust komt voordat hij of zij naar bed gaat.

Ten slotte nog wat styling inspiratie voor een veilige, rustige en sfeervolle babykamer.

€ 29,95

€ 14,95

€ 59,95

Bekijk snel de hele collectie van Yumi Baby.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *