Logo

Baby & Kids

Baby op komst! 5x tips voor de babykamer

Baby op komst? Tijd om  met de voorpret te beginnen: het inrichten van je babykamer. Maar waar begin je? Hoe geef jij jouw kleine straks een veilig en fijn plekje waar hij of zij heerlijk kan slapen.  Om je een beetje op weg te helpen en te zorgen dat je geen belangrijke dingen vergeet, hebben wij 5 tips voor je in samenwerking met Veneta.com. Met meer dan 45 jaar productie -en verkoopervaring is Veneta.com de nr 1. raamdecoratie specialist online. De jaloezieën, shutters en gordijnen worden volledig op maat geproduceerd naar jouw wensen en zijn verrassend betaalbaar.

5 tips voor de babykamer

#1 Bepaal je budget

Bepaal van tevoren hoeveel geld je te besteden hebt. Door vooraf je budget te bepalen en deze nauwkeurig bij te houden, kom je op het eind niet voor een onverwacht budgettekort te staan. Maak van tevoren een schatting wat alles kost en probeer je hier aan te houden.

#2 Schetsen maar

Heb jij al een ruimte gekozen die straks gaat dienen als babykamer? Tijd om die ruimte effectief in te richten. Een goede inrichting begint altijd bij een goede schets. Bepaal hoeveel ruimte je tot je beschikking hebt en wat je allemaal in deze ruimte kwijt wilt.

#3 Kleurenpalet

Ga jij voor een verrassende gender reveal? Kies dan voor veilige en neutrale pasteltinten als mintgroen of lichtbeige. Als je al weet of je een jongen of meisje krijgt, kun je de kamer al iets meer inrichten aan de hand van leuke accessoires. Probeer niet te veel verschillende kleuren te gebruiken, dit resulteert in een onrustig resultaat!

#4 Meubilair & accessoires

Het aanbod is enorm maar een overkill aan spullen in een kleine babykamer is super onhandig! Wat heb je nou echt nodig? Je wilt natuurlijk geen belangrijke dingen vergeten zijn wanneer het grote moment daar is. Hieronder de belangrijkste onderdelen van een babykamer:

  • Wiegje of ledikant met fijn matras en beddengoed
  • Opbergboxen voor kleding en verzorgingsproducten
  • Verlichting
  • Gordijnen kinderkamer
  • Een commode voor de verschoning
  • Thermometer om de temperatuur in de gaten te houden
  • Een stoel om borstvoeding te geven

Best een groot lijstje hè?! Wil je alles laten passen, dan is het dus belangrijk om goed te schetsen!

#5 Veiligheid!

Nummer vijf op dit lijstje, maar nummer één op de prioriteitenlijst: veiligheid! Jouw baby moet ten allen tijde veilig kunnen slapen en spelen. Dit is dan ook het uitgangspunt van een succesvol ingerichte babykamer. Dek stopcontacten af zodat er geen schokgevaar bestaat. Gebruik geen verf met slechte chemicaliën, maar eentje op waterbasis en zorg dat er geen loshangende draden hangen die stikgevaar veroorzaken. Pvc jaloezieen en lamellen van Veneta.com beschikken over een kindveiligheidssysteem, waarbij het koord losschiet wanneer er druk op komt. Superveilig dus!

Laat die ooievaar maar landen! Met deze 5 tips stoom jij je babykamer klaar om gebruikt te worden!

Deze advertorial is geschreven in samenwerking met Veneta.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *