Logo

Blog

BLOG: Mom to-be Kim Kötter

Kim Kötter is mede- eigenaresse van Miss Nederland en Miss Universe Germany, presentatrice en rijdt het hele land door voor presentaties. Regelmatig schuift ze aan als entertainment & lifestyle deskundige bij Goedemorgen Nederland en bij andere programma’s op radio en tv. Op dit moment prijst ze zich de gelukkigste vrouw van de wereld, want zij en haar grote liefde Jaap verwachten hun eerste kindje, een baby boy. Haar zwangerschap gaat niet zonder slag of stoot en is een ware rollercoaster. Op Prêt à Pregnant vertelt ze alle ups en downs en neemt ze ons mee tijdens haar avontuur.

De goden verzoeken? You are damn right!!!

Dus ik eet beschuit met blauwe muisjes, drink Bitter Lemon, loop trap op trap af, eet pittig, eet ananas, heb het hele huis telkens aan de kant, de wasmachine draait non stop, heb de administratie voor 2e kwartaal voorbereid, de kraamtassen staan klaar (hoezo noemen ze dat 1 kraamtas?!) Ik ga morgen naar Delete voor de laatste wax beurt, ik train de hypno birthing, de babypakjes liggen klaar, de koelkast is vol, de geboortekaartjes zijn besteld, de excellijsten liggen klaar, de Whatsapp lijst is klaar, ik wil niet meer dat Jaap knoflook eet (stinkt tijdens de bevalling) Heb snel nog even een dikke toeter selfie gemaakt. Heb een afspraak voor de winterbanden wissel. Nog snel met snoet naar de dierenarts geweest voor vaccinatie.

Zal ik dan toch nog even een acupunctuur sessie inplannen?? Ja, maar stel dat de bevalling dan een dag later begint. Wat is dan de beste dag?? Morgen is neefje max jarig, eerste week mei heb je meer kans op mooi weer maar is iedereen op vakantie altijd, Snoet moet nog geknipt worden maandag, ik wil toch nog even laarsjes voor mezelf kopen, moet ik niet alle kraamtassen weer uitpakken en ze makkelijker inpakken, zodat ik er 1 in auto kan laten staan voor geval we langer moeten blijven? Scheelt weer ruimte op de kamer.. Ja maar ik weet nog niet hoe groot de kleine jongen gaat worden. Zal hij maat 50 passen of toch 56. Welke kleur zal hem goed staan? Denk je wel dat mijn borsten klaar zijn voor de borstvoeding? Oehh ik voel iets. Is dit een menstruatie kramp? Ja.. zo voelt het als ik morgen ongesteld zou worden. Hmmm ik ben misselijk. Zal dit het zijn?? Argh IK WORD GEK VAN MEZELF!!! Normaal ben ik chaotisch, ben ik heel makkelijk ook al ben ik een regelnicht. Ik laat alles over me heen komen.

Nu wil ik alles plannen!! Ik wil alles voor elkaar. Want als ik ga bevallen dan komt mijn familie naar mijn huis, dus het moet netjes. Ik moet alles mee, want stel ik krijg daar zin in. Is alles klaar en makkelijk voor de kraamverzorgster? Dus dat.

Ik had het over strippen met mijn vriendinnen, Jaap zei een stripper?!!! Is dat nu nodig?! Eeuhm Jaap.. De verloskundige gaat je wel uitleggen wat dat is…. Hahaha.

Met Koningsdag zijn we even een klein uurtje naar Laren gegaan. Vanaf week 38 mag ik ietsje meer de grens opzoeken. Even een (doorgebakken) biefstukje Bali (ja doe maar scherp! Baby mag komen) en wat denk je.. Ik kreeg nog geen 10 minuten later een sms’je van Anneke, paparazzi fotograaf. Ik word getipt dat jij in Laren bent. Moet jij geen bedrust? En ik hoor dat jij met iemand van the Voice aan het eten bent??? Ben nu wel nieuwsgierig met wie?

Wat dacht je van misschien mijn eigen man? X factor was het, ja. :-p

Afgelopen week zijn we met mijn familie een hapje gaan eten in Hilversum. Ik stond na het eten op en mijn schaambeen zat vast. Dus ik zei zachtjes.. oeh even wachten. Mijn schaambeen zit op slot. Zegt mijn vader veel te hard.. Je schaamlip zit op slot??? Hai mensen van tafel 12 en 15, Ooh tafel 30 heeft ook door wie we zijn. Ja Hi ja dat is Jaap van X-factor en dat is zijn vriendin ja. Van de schaamlip. Schaam schaam. 🙂

Doet me trouwens denken aan 2 jaar geleden.. Jaap en ik op Bali. We zaten op een bootje vanaf Gili air richting vaste land. Ja, we zijn zeeziek. Maar we konden niet anders dan met deze boot want we moesten naar het vliegveld en niemand wordt ziek op deze boot. Ahum. Dus wij op de boot, ja hoor storm. Ik heb letterlijk de hele weg in een plastic zakje lopen sp*gen. Iedere 10 sec. Maar heel beschaafd en zachtjes. Er zat een dame voor ons die andersom ging zitten om mij heel boos aan te kijken. Nou.. Ik kon die zak wel over haar heen gooien!! Ik kan hier niks aan doen he! Jaap pakte letterlijk de zak uit mijn hand om richting haar te dreigen. Hij had 8 sec de tijd want ik moest weer. Maar goed.. Het werd nog erger. Nederlanders hadden ons gespot. Dus toen we eindelijk aankwamen. We stonden vooraan om zsm voet aan wal te krijgen. Ik nog steeds met het volle zakje in mijn hand. (Ik ben netjes opgevoed) we stapten op de kade. En een Nederlands stel zei: “Goh kim ik zag hoe misselijk je was. Vreselijk. Maar kunnen we even samen op de foto?” #dus

Een gewaarschuwd mens telt voor 2.. Laten we dit vooral niet doen tijdens de bevalling. Of de rit naar het ziekenhuis.. Dan bezit ik namelijk ongekende oerkrachten…
(Normaal ben ik olijfje en dan ben ik popeye!)

Een paar weken geleden nog in het ziekenhuis toen het nog niet zo goed ging. Ik zat in de rolstoel te puffen. Kijk kijk dat is die kim. Kim kim kim, zo die ziet er slecht uit!!! Eeuhm misschien zit ik in een rolstoel en moet ik met spoed naar de afdeling omdat ik geholpen word?

Nou die kim is ook wel dik geworden hoor. Die kim heeft wel een kleine buik hoor. Die kim zal wel niet te doen zijn met die hormonen nu voor die Jaap. Maar hopen dat dat kind een rechte rug krijgt. Maar hopen dat dat kind niet zo dun wordt als de moeder. Die kim is na de bevalling natuurlijk zo weer dun. Ja want dat kind eet natuurlijk niks. Zij hebben het lekker makkelijk allemaal. Maar nadenken over een ander die geen kinderen kunnen krijgen ho maar.

Hi allemaal.. Wij hebben ook oren hè. En ogen trouwens ook. Dus als je bijna over een stoel struikelt omdat je ons net te lang aankijkt. Dan zien wij dat ook. En vooroordelen hou die lekker voor je. Als je net boven het maaiveld uitkomt betekent dat niet dat je er zelf om vraagt om dan lelijke dingen te horen. “Ja maar die mensen moeten we wel even met beide beentjes op de grond houden hoor.” Dus dat betekent gewoon zeggen wat je denkt om de ander te krenken?

Wij zijn allemaal volwassen en hebben een iets dikkere huid. Maar dan lees ik al die reacties op de prinsesjes en dan word ik een beetje verdrietig. Pesten heet dat. Een eigen mening hebben reageren de pesters dan. Nee dat is niet een eigen mening hebben. Dat is iemand afzeiken om er zelf beter van te worden. Om stoer gevonden te worden. Respectloos zijn. Deze prinsessen hebben ook gevoel. Daar worden zij ook onzeker van. Zij vragen er zelf niet om. Sterker nog.. Deze meisjes kunnen nooit een keer zeggen: mama ik heb geen zin. Of ik wil dit niet aan. Nee ze moeten. En hoe knap hoe ze dat allemaal doen!!! Ik zag het filmpje dat de prinsessen werden geïnterviewd. Zo onwijs leuk!! Dan ben ik zo trots!! Het zijn ‘normale’ meisjes maar ze moeten al zoveel meer kunnen en aankunnen dan andere meisjes van die leeftijd. Ik gun deze meisjes een leven zonder faalangst en zonder gepest te worden. En dat gun ik iedereen. Want gepest worden en daardoor faalangst krijgen is iets waar je je leven lang last van kunt houden.. En dat verdient niemand. Of je nou dik of dun bent, bekend of niet, rood of zwart, vrolijk of verlegen bent.

En dan krijg ik ineens de kriebels.. Wij worden bijna ouders. Ons kind gaat hier ook mee te maken krijgen. Misschien wel aan beide kanten van de streep. Hoe eng is dat? Hoe belangrijk is de opvoeding, de vriendjes, de school etc. We moeten consequent zijn. Aiiii die afslag hebben we bij ons hondje Snoet al gemist.. Gaat dit goedkomen bij ons jochie?? Gelukkig heeft Jaap besloten om vanavond naar een papaklas in Amsterdam te gaan. Een soort van puppycursus maar dan anders….

Laten we vanavond dus maar niet bevallen…. En morgen ook niet, want dan.. En overmorgen dan? Oehhhh zijn we er wel klaar voor??

Ik skip de ananas vandaag. Toedeloe!

Blog-Kim-Kotter-Pret-a-Pregnant

Blog-Kim-Kotter-Pret-a-Pregnant-2 Blog-Kim-Kotter-Pret-a-Pregnant-3

Blog-Kim-Kotter-Pret-a-Pregnant-6

3 thoughts on “BLOG: Mom to-be Kim Kötter”

  1. Lieve Kim , het eerste gedeelte is zo herkenbaar ,maar ehhh neem gewoon 1 tas mee met 2 maten voor jullie prins en eigen kleding , en ach die andere tas kan Jaap evt later nog ophalen. Ik heb een film van 17 jaar terug toen ik zwanger was van onze oudste zoon ,ik liep als een waggelende eend met een enorme toeter door centerparcs , in badpak, die hoofden van de mensen die me volgde , hilarisch !!!! Wat een bak ellende krijgen jullie af en toe over je heen ,reken maar dat ze vet jaloers op jullie zijn. Ik wens jullie een geweldige bevalling en een prachtige kraamtijd toe met jullie prins , fijne tijd xxx

  2. Ohhh heerlijk schrijven kun je toch! Tja schelden doet geen zeer kreeg ik vroeger te horen.. nou echt wel! En bemoeizucht.. alsof je er zelf niet bijstaat ?? simpel! Maar ondertussen heb je toch maar fijn de bijna eindstreep gehaald! Dus het gaat bijna gebeuren! Is jullie hondje gelukkig? ? Nou dan komt het met de baby ook vast wel goed?? geniet van de laatste loodjes ??? ennehh? Dat van die knoflooksaus … Dat snap ik wel! ??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *