Logo

Blog

BLOG: Mommy To-be Kim Kötter

Kim Kötter is mede- eigenaresse van Miss Nederland en Miss Universe Germany, presentatrice en rijdt het hele land door voor presentaties. Regelmatig schuift ze aan als entertainment & lifestyle deskundige bij Goedemorgen Nederland en bij andere programma’s op radio en tv. Op dit moment prijst ze zich de gelukkigste vrouw van de wereld, want zij en haar grote liefde Jaap verwachten hun eerste kindje, een baby boy. Haar zwangerschap gaat niet zonder slag of stoot en is een ware rollercoaster. Op Prêt à Pregnant vertelt ze alle ups en downs en neemt ze ons mee tijdens haar avontuur.

Jake Reese wint van Justin Bieber! Hartstikke leuk.. Kun je nu de was doen Jake Reese?

Het waren hectische weken! Jaap won als Jake Reese de belangrijkste internationale award in de dance muziek. Hij liet Justin Bieber als zanger achter hem. Wat een ontlading!! Zo onverwacht! Bizar zelfs.. Ene na het andere interview, optreden, aanvragen vanuit de hele wereld en lange studiedagen. En dan komt hij thuis en lig ik op de bank eeuhm Jake Reese hartstikke leuk! Kun jij even de was doen?

Klusjes
Kun je daarna even de kinderwagen in elkaar zetten? Ooh ja de box kun je ophalen bij Kirsten, kun jij even naar Volendam? De box moet nog wel even in elkaar worden gezet.. Jake Reese de DHL is geweest, de cybex is binnen en de isofix. De dames van de kinderkamer komen.. Ze vragen of jij de plankjes op kunt hangen Jaap! Oeh Jaap.. De bel gaat.. Kun je de deur even open doen? Megaaaa dozen van Baby's only. De Stokke wieg moet in elkaar Jaap! Die heeft prioriteit. En de volgende dag heb ik weer iets anders als prioriteit. Is dit herkenbaar??

Jaap struikelt inmiddels over alle babyspullen.. En ik dus ook… Dus het werd tijd.. De "hormonen" willen alles klaar.

Kinderwagen
Dus Jaap aan de slag.. Bij de Dubatti kinderwagen zat geen gebruiksaanwijzing.. Jaap werd he-le-maal gek. Ik zei: Jaap waarschijnlijk zit daar geen gebruiksaanwijzing bij omdat het zoooo vanzelfsprekend is. Jaap begreep er niks van. Dus heb ik me er zelf even mee bemoeid. Binnen No time zat de wagen in elkaar natuurlijk. En trots dat hij was! Op zichzelf.

Maar dat in en uit elkaar klappen, dat wordt nog een oefening op zich!

Toen we net wisten dat we een baby zouden krijgen zaten we bij Thuis op Zondag aan tafel (SBS6) en zij hadden een ultieme papa test in elkaar gezet voor Jaap. Één van de testen was een kinderwagen in elkaar klappen. Hahaha. Dat werd dus niet onze kinderwagen.

Zoogcompressen, kraamverband, placenta en de vliezen
Daarna kreeg Jaap een paar items voorgeschoteld en moest hij raden wat het was. Oa zoogcompressen. Jullie mogen raden wat Jaap dacht dat het was.. Het was geen meerkeuze vraag.

A) een Make Up remover watje
B) een grote tampon
C) een ding voor de wallen

Juist ja.. B. Hahahahaha. Een grote tampon?! Daarna dacht hij de rest.. Laten we dat vooral zo houden ;-).

Kraamverband? Dat past de baby toch nog lang niet?

Een placenta.. Komt dat uit de urine?

"Jaap, de vliezen zijn gebroken!" – Waar zit dat dan? (Ik denk zonder te dollen dat Jaap dacht dat het tussen de tenen van de baby zat om te zwemmen in het vruchtwater……)

2 linkerhanden part 2
De box.. Sander, Vriend van Jaap, moest erbij komen om de box in elkaar te zetten (die al bijna in elkaar zat omdat we 'm mogen lenen) Ik had hier een filmpje van maken! Nee Sander hij moet zo.. Nee.. Eigenwijze Jaap.. Kijk eens goed. Je zit het precies verkeerd om te doen..

Voor de plankjes op de babykamer hebben we dus toch de klusjesman laten komen..

Draagdoekenmaffia
Ik zat te twijfelen over een draagdoek.. Maar gezien de linkerhanden van Jaap en het gebrek aan geduld bij mij, lijkt me toch een draagzak handiger. :-p wel ergonomisch natuurlijk! (Trouwens ik denk dat ik een keer een blog ga schrijven over de draagdoeken maffia! Van de borstvoedingmaffia naar de draagdoekenmaffia)

Papa in spé
Maar goed; terugkomend op het onderwerp van vandaag.. Toch denk ik dat Jaap de beste papa ooit wordt! De ultieme papa test heeft hij met vlag en wimpel doorstaan door de enorme betrokkenheid bij Snoet. Sterker nog. Als hij zou moeten kiezen tussen Snoet en mij….. En hoe gek Jaap op alle neefjes en nichtjes is. Dat is zo bijzonder! Ik krijg ieder moment dat hij met de kindjes is zoveel vlinders. Kids zijn dol op hem. Voordat Jaap bij mij was wilden mijn nichtje en neefjes met mij trouwen, maar sinds dat Jaap er is.. Jaap voor, Jaap na. Zelfs de kids van mijn vriendinnen vragen altijd om Jaap. Ze missen hem. Dus die oudere fases die gaan goed komen.

De bevalling dat gaat nog wel wat worden. Jaap komt uit een grote artsen familie. Maar als er iemand bang voor bloed is.. Dan is hij dat.. Tegenwoordig moet je een geboorteplan maken voor de bevalling. Ik heb een extra blaadje toegevoegd. "Hoe om te gaan met Jaap" En een hele kraamtas speciaal voor hem ingepakt.. Wordt vervolgd…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *