Logo

Blog

BLOG: Mommy To-be Kim Kötter

Kim Kötter is mede- eigenaresse van Miss Nederland en Miss Universe Germany, presentatrice en rijdt het hele land door voor presentaties. Regelmatig schuift ze aan als entertainment & lifestyle deskundige bij Goedemorgen Nederland en bij andere programma’s op radio en tv. Op dit moment prijst ze zich de gelukkigste vrouw van de wereld, want zij en haar grote liefde Jaap verwachten hun eerste kindje, een baby boy. Haar zwangerschap gaat niet zonder slag of stoot en is een ware rollercoaster. Op Prêt à Pregnant vertelt ze alle ups en downs en neemt ze ons mee tijdens haar avontuur.

Drama Namen!

Wat een drama! Een naam verzinnen voor je kindje die de rest van zijn leven dan die naam enigszins leuk moet vinden. Die uitgesproken kan worden in Nederland, maar ook in buitenland aangezien we toch wel echt vaak in het buitenland zitten. En Jaap de wens wel heeft om een tijdje in Amerika te wonen. Met mij, Snoet en de baby.

Jaap en Snoet zijn al niet uit te spreken in het buitenland. Evenals de achternaam Siewertsz van Reesema. En mijn achternaam is dan weer niet uit te spreken in Nederland. Behalve in Twente. Daar kunnen ze het heel goed.

Mijn achternaam bekt wel weer lekker in Amerika als in knippen van haar in het Engels [cutter]. Of in Duitsland [Kûhtuh] als in de ö van öffnen , Turkije [Kiem Göttuhr] of Frankrijk [Kimm Qatarrr] Maar in Nederland is het drama. [Kuttur, kot-tur, kuttor, cuttor] etc etc ze kunnen er niks van. Zelfs Jaap kan het niet. Hahaha. Dus hij mag niet met mij trouwen van mijn vader voordat hij de naam kan uitspreken. Dit gaat nog wel een jaar of 20 duren ben ik bang.

Onze baby heeft familie in Amerika straks en die heten daar allemaal VANReesema. [venreese uh ma] En Jaap heet daar gewoon Jake Reese. Dat scheelt weer. Snoet heet daar Snoop. Vandaar de instagram naam: Snoetdog. Maar onze baby…

We hebben samen de baby erkent bij de gemeente Oldenzaal en uiteraard kwam de vraag “wat wordt de achternaam” Het is dus Siewertsz van Reesema geworden.

Maar de voornaam?

We hebben hulplijnen ingeschakeld! Zelfs op Facebook in het begin. Maar ook onze families en vrienden. En mega veel namenboekjes hebben we in huis. (Daar heb je trouwens ook niets aan, allemaal hetzelfde en niet erg origineel) onze hulplijnen kwamen met de meest bijzondere combinaties. Mijn vader presteerde het echt om de lelijkste naam te opperen in de trant van Britney maar dan een jongensnaam uiteraard. Ik ga het niet hardop zeggen. Hahaha. Maar hij was niet de enige. Mijn schoonmoeder bepaalde even een naam voor ons. “Je moet …. doen!”

Onze families zijn nogal “eerlijk” wat betreft smaken/meningen over namen. En ik denk dat de families uiteenliggen wat dat betreft. (Gelukkig alleen dat.. Oké oké ook qua accent dan)

Bij verjaardagen gaat het standaard over namen. Iedereen denkt hardop mee en roept namen. Waar vervolgens dit soort reacties op komen:
“Neeeee dat zeker niet doen; zo lelijk!!! Dat is een stomme naam. Dat is zielig. Zo heet de hond van die, zo heette dat vervelende kindje van die en die” En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Jaap en ik kunnen al veel namen niet meer doen omdat we al veel neefjes hebben met te gekke namen en doordat onze vrienden en neven en nichten al veel jongens hebben met ook al veel leuke namen. En alle honden hebben ook leuke namen. Er blijft weinig over!

Even terug naar het begin..
Toen ik Jaap leerde kennen ging het allemaal behoorlijk snel. We wisten vrij snel dat wij samen de toekomst in zouden gaan. Ik ontmoette de dag nadat hij voor het eerst bij mij bleef logeren de familie van Jaap en Jaap ontmoette een paar dagen later mijn hele familie toen hij als verrassing vanuit Parijs naar Oldenzaal naar de “boeskool is lös” kwam rijden en vrijwel direct mijn vader om de hand van zijn dochter vroeg. Dus dat was allemaal snel gefixt. 😉

We hadden het dan ook al snel over kindjes. Ik was erg nieuwsgierig welke namen hij leuk vond. Om even te kijken wat voor vlees ik in de kuip had.. Ik heb uren dubbel gelegen om de namen waar hij mee kwam. Tegelijkertijd kreeg ik het spaansbenauwd. O-M-G hoe gaan wij hier uit komen???! Hij hield enorm van ouderwetse studenten namen en ik het tegenovergestelde. Want… Hoe gaat mijn Twentse familie een naam uitspreken?? Ik durf de namen niet hardop meer te zeggen want stel je voor Jaap vindt ze alsnog mooi!!!

Jaap zegt nu steeds dat ik het gedroomd heb en dat hij No way lelijke namen genoemd heeft. Ik zet hierbij zwart op wit en verklaar onder ede dat dat zeker wel het geval was. Maar gelukkig hebben we een paar jaar kunnen aanrommelen en zijn we dichter op elkaar gaan zitten qua smaak. Maar… Zoals ik al eerder vertelde.. De grootste twijfelkonten zijn 100% Jaap en Kim. Daar valt nul over te twijfelen.

Dus we hadden een naam al maanden. Een naam met een mooie reden. Maar we hebben de baby nog nooit zo durven noemen. We noemen de baby steeds: baby. Maar we hadden wel het idee.. Dit gaat het worden!

En wat denk je.. Afgelopen week keken Jaap en ik toevallig allebei afzonderlijk op de verjaardagskalender van vrienden van ons (op het toilet) (we zeggen niet wie) en we zien daar een naam staan. Een dag later zitten we samen in de auto en we beginnen tegelijkertijd over een naam die een beetje lijkt op de naam op de kalender. Hoe toevallig is dat?!!!!! Beide hebben we dezelfde naam in gedachten doordat we allebei toevallig een naam op de kalender op het toilet hebben zien staan. Bizar. Het blijkt ook nog een naam die nog niet voorkomt in Nederland.

Maar nu komt het dilemma… Welke naam gaat het worden?? Slapeloze nachten heb ik ervan. We hebben besloten dat als de baby geboren is we eerst gaan kijken welk type ons jochie is. En dan maar hopen dat Jaap en ik dan wel op 1 lijn liggen…… En hopen dat het geen koninklijke toestand gaat worden.. dat het 3 dagen duurt voordat we de baby een naam geven….

Als Jaap met een blauw oog of ik met gesprongen aders in de telegraaf sta een paar dagen na de bevalling komt dat waarschijnlijk niet van het persen.. #keepyouposted #wehebbennog4weken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *