Logo

Baby & Kids

DE BABYKAMER VAN…. LOUEN

In “Talkids” nemen ze een kijkje in de kinderkamer van bijzondere, bekende en fabulous kids. Ditmaal de babykamer van content creator Lisanne de Bruijn en haar vriend Bas. Lisanne is onlangs bevallen van haar zoontje Louen! En de kamer van hun zoontje is echt prachtig! 

https://www.instagram.com/p/B0wKiQ8i2GJ/

Hoe ben je tot de inrichting van de kinderkamer gekomen?
‘Toen we hoorden dat we dit huis kregen, wist ik nog niet dat ik in september zou bevallen. We gingen van 64m2 naar 100m2 en hadden opeens zoveel ruimte. De tweede kamer diende eerst als kledingkamer, een walk-in closet, altijd al gewild, maar vlak voor het verhuizen kwamen we erachter dat ik zwanger was. We hebben ervoor gekozen de kamer de ene helft met onze kasten te houden en de andere helft als babykamer, hij is groot genoeg! Tijdens het verhuizen was ik doodziek – ik hing elke dag boven de wc, dat was geen pretje. Maar toen ik me eindelijk beter voelde begon het speurwerk op internet, Instagram en Pinterest. Ik ben zelf veel bezig met social media en volg daarom ook veel leuke accounts. Ik kwam mooie voorbeelden tegen van babykamers. Ik ben dol op rustige tinten, maar mijn vriend is juist gek op kleur, haha! Ik denk dat we een goede balans hebben gevonden.’

Waar heb je inspiratie opgedaan?
‘Ik doe dus veel inspiratie op via Instagram en Pinterest. We houden niet van een typische jongens- of meisjeskamer en zijn op zoek gegaan naar inspiratie hiervoor. Ik vind zelf gouden elementen heel mooi. Mijn vriend Bas heeft mij eigenlijk deze keer mijn gang laten gaan, maar als hij iets niet mooi vindt of als ik doorsla, dan remt hij me wel af gelukkig. Het is hierdoor geen enorme jongenskamer geworden, maar zolang wij nu nog kunnen bepalen in wat voor kamertje hij slaapt, doen we dat graag. Door de meubels wit te houden, zoals het witte ronde bedje van Stokke, geeft het een fris en licht gevoel.’

Hoe omschrijf je jouw stijl qua inrichten?
‘Ik houd van de Scandinavische stijl, mijn vriend juist van een erg uitgesproken stijl. Ik denk dat wij altijd een balans zoeken hierin. Bas bekijkt websites en blogs ter inspiratie en ik ga shoppen en zie uiteindelijk wel of het echt past of dat het terug moet. Uiteindelijk valt alles altijd op z’n plek! Ik ben wel een type dat het liefst alles zo snel mogelijk af wil hebben, omdat ik er niet tegen kan als iets niet helemaal klopt.’

Welke merken heb je gebruikt?
‘Voordat ik zwanger raakte was ik altijd al verliefd op het ronde ledikantje van Stokke, dus ik wist zeker dat deze in de kamer zou komen. Hier zijn we mee gestart en zo verder gegaan. Ik wilde graag een eyecatcher tegen de muur en dit hebben we gedaan met het behang van Fleur des Fleurs. Het past echt perfect in de kamer. De rest van de meubels zijn van Ikea. We hebben deze opgeleukt met gouden details zoals de handknopjes van Home Stock. Het ronde speelkleed op de grond is van My Little Carpet en de klamboe van WigiWama. Veel accessoires zijn van Pluk Amsterdam van de nieuwe PLUK-A- BABY-lijn. Het verschoonkussen van MOOMU Amsterdam zou je misschien niet direct noemen, maar deze is speciaal voor antireflux en ziet er daarom heel speciaal uit. Ook is de cover organic en vind ik het belangrijk hier ook in de babykamer rekening mee te houden. Ik kreeg deze tip door van andere moeders en ben daarom heel blij dat ik hier ook voor heb gekozen.’

Welke tip heb je voor andere ouders voor het inrichten van het kamertje?
‘Doe veel inspiratie op via leuke Instagram- accounts of kijk vlogs van “mommy influencers”. Ik sla vaak veel mooie beelden op via Instagram, ik heb daar een speciaal mapje voor en als ik dan even de tijd neem voor de babykamer ga ik daar doorheen bladeren, heerlijk vind ik dat! Als je eenmaal alles bij elkaar hebt gezocht en het kamertje vorm begint te krijgen, geeft je dat toch een voldaan gevoel.’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *