Logo

Fashion

Duurzaam luxe merk M A Y U lanceert in Nederland

These days proberen we allemaal wat meer rekening te houden met de wereld. Helemaal als moeder wil je een fijne plek voor jouw kids en hun nageslacht achterlaten. Hier zijn we allemaal in meer of mindere mate mee bezig. Ook wat betreft fashion is er steeds meer te ontdekken op het gebied van duurzaamheid en je hoeft echt niet meer in te leveren op stijl.

Deze maand lanceert het internationale lifestyle merk ‘M A Y U’ -wereldwijd een van de eerste merken dat restproduct visleer introduceert
binnen luxe setting-  in Nederland. M A Y U is een duurzaam, high-end lifestyle merk gespecialiseerd in lederwaren. Variërend van kleine lederwaren zoals portemonnees en kaarthouders, tot unieke high-end handtassen en tech accessoires zoals telefoonhoesjes en laptop-sleeves. Alle producten zijn gemaakt van innovatieve en duurzame materialen zoals visleer en ananasblad. Ster van de collectie is de Ramona schoudertas. Met haar hoekige vormen en diepe, rijke kleuren een visuele traktatie, geïnspireerd op architecturale iconen en elementen uit de Spaanse cultuur.

M A Y U is afgeleid van ‘Mayura’, wat in het Japans ‘vriendelijkheid’ en ‘superioriteit’ betekent. Deze twee contrasterende, maar ook complementaire kwaliteiten vertegenwoordigen de kernmissie van het merk: het leveren van een kwalitatief, high-end ontwerp en tegelijkertijd aangenaam zijn voor mensen en de planeet, in de hele productie- en leveringsketen.

Visleer & ananasblad

De producten van M A Y U zijn vervaardigd uit visleer, een bijproduct van de Europese visverwerkende industrie. De vissenhuid, van zalm en zeewolf, komt uit biologische viskwekerijen in IJsland en Duitsland en is gelooid met natuurlijke, plantaardige kleurstoffen. Visleer komt uit de Scandinavische cultuur, waar het al 5000 jaar wordt gebruikt. Het product heeft zijn eigen unieke uitstraling en afwerking waardoor het zich duidelijk onderscheid van andere soorten natuurlijk leer, zowel in het uiterlijk als de duurzaamheid van het product.
Naast visleer, heeft M A Y U onlangs een veganistische-lijn geïntroduceerd, gemaakt van ananasbladeren. Deze bladeren zijn een bijproduct van de landbouwindustrie in de Filipijnen en verwerkt tot een volledig plataardig, veganistisch en upcycled product.

De Golden Circle Collectie
Geïnspireerd door de minimalistische filosofie van de IJslandse cultuur, heeft The Golden Circle Collectie eenvoudige, klassieke en tijdloze ontwerpen. De collectie is geïnspireerd op de onconventionele en contrasterende landschappen van IJsland – de zwarte zandstranden, het noorderlicht, de ijs-rotsformaties en de watergletsjers. Elk stuk weerspiegelt de subtiele eigenaardigheden van de cultuur en is gemaakt om aan een grotere gedachte te voldoen: duurzame empowerment. Met deze collectie wil M A Y U luxe geven die goed aanvoelt, omdat je er trots op bent.

La Movida Collectie

Deze collectie komt voort uit de rijke cultuur van Spanje, met name uit het tijdperk na de dood van dictator Fracisco Franco. Er ontstond destijds in Madrid een tegen-culturele beweging genaamd La Movida, die samenviel met economische groei en de opkomst van een nieuwe Spaanse identiteit. Deze nieuwe culturele stroming werd gekenmerkt door

Madrilenen die de straat op gingen en zichzelf eindelijk vrijelijk konden uiten doormiddel van dans en muziek. Mayura liet zich hierbij met name inspireren door de Flamenco-dansvorm en -dansers.

M A Y U is opgericht door Mayura Davda, een werktuigbouwkundige ingenieur uit de lucht- en ruimtevaartsector die nu een ontwerper en ondernemer is geworden.

Mayura gelooft dat luxe is geworteld in het idee om ethische keuzes te kunnen maken. Zij wil daarom dat MAYU meer is dan alleen een modemerk, maar ook een levend ecosysteem, dat creëert om te inspireren tot een bewuste en duurzame levensstijl met feel-good luxe.

Mayura Dayda: “Wij geloven dat echte luxe niet alleen goed voelt omdat het er goed uitziet. Echte luxe voelt goed omdat het ons trots maakt. Daarom zijn we bij M A Y U niet alleen toegewijd aan het ontwerpen en maken van mooie, elegante stukken. We zijn ook toegewijd aan het doen van wat goed is voor het milieu, degenen die onze producten maken en de gemeenschap in het algemeen.”

Alle producten van M A Y U zijn ontworpen in New York en Parijs. De afgewerkte producten worden met de handgemaakt door bekwame ambachtslieden in een zero-wast faciliteit in India. Van deze ambachtslieden is meer dan 80% vrouw, afkomstig uit een kansarme achtergrond. Het huidige hoofdkantoor van M A Y U bevindt zich in Solapur, India en werkt volledig op zonne-energie.

De producten van M A Y U zijn wereldwijd te koop via: www.worldofmayu.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.