Logo

Blog

Editor’s Note: Van couch potato naar #fitmom ;-)

Als ik ergens een hekel aan had dan was het sporten. Ik deed het wel, maar echt omdat het moest en heb wel periodes gehad dat ik er lekker in zat of een goede trainer had die mij kon motiveren. Een rondje Vondelpark rennen vond ik om eerlijk te zijn geen zak aan, maar verstand op 0 en gaan met de banaan. Maar de laatste maanden had ik het wat laten hangen. En dat was puur door een overvolle agenda, gebrek aan tijd en vooral de gezelligheid. En ik had liever een vork of een wijnglas in mijn hand in plaats van gewichten.

Op de foto zie je er gelukkig niet heel veel van door de juiste hoeken te pakken of net het camouflerende jurkje aan te hebben. Maar ik merkte door een vrij hectisch jaar dat mijn energie niveau flink was gedaald. Eerst ging ik als een soort stuiterbal door het leven, maar dit kostte me gewoon meer moeite. Ik gaf alle energie aan mijn kids en werk, maar was aan het einde van de dag gewoon moe en werd de laatste maand gewoon moe wakker. Dat laatste was voor mij echt een wake-up call.

Het is ook gewoon topsport en met het leven dat ik lijdt met de kinderen, een eigen business, een sociaal leven en veel reizen moet je gewoon fit zijn. En nu ik een jaartje ouder word merk ik dat dit steeds meer begint te gelden. Hoe goed ik vroeger op een paar uur slaap kon draaien, nu merk ik dat ik echt even een dagje nodig heb om te herstellen van een avondje wijnen en slaap het moment is dat mijn lichaam en hoofd weer kan opladen.

Vorig jaar leerde ik Merel kennen op ons Tripp Trapp Dinner en ben haar sindsdien gaan volgen. Een heerlijk lief en mooi mens, die ik met veel plezier volgde. In april liepen we elkaar tegen het lijf op Ibiza, waar zij was voor hun nieuwe boek Rock Your Body. En toen ik haar op mijn feed voorbij zag dansen in een wit zwempak dacht ik hop nu gaan we in actie komen en er is werk aan de winkel. Ik stuurde Merel een berichtje en de date werd geprikt.

En daar zaten we dan in het Conservatorium Hotel. Merel helemaal fabulous in sport outfit en ik met Jade-Ming op schoot in tuniek. Hoewel alles er op Instagram prima uit ziet, zat ik op dat moment niet helemaal lekker in mijn vel. Die paar extra kilo’s waren niet eens het ergste, maar mijn lage energie was waar ik me zorgen over maakte. Het paste zo niet bij mij.

Tijdens onze thee sessie vertelde Merel me over haar nieuwe boek dat ze met partners Tessa en Jeroen (Krakkie) ging lanceren. Een guide voor een gezonde levensstijl met oefeningen, recepten en veel motivatie door hun enthousiasme. Alleen al door haar energie werd ik ook enthousiast, maar het daadwerkelijk in beweging komen was nog een tweede ding. Ze vroeg me of ik mee wilde doen aan de 28 dagen challenge. En met de zomervakantie in het vooruitzicht en een rustigere agenda was dit het juiste moment.

De challenge zou dus 28 dagen duren, waarbij we volgens hun schema zouden sporten en eten. We zouden het met een groep doen waarbij iedereen er met een andere doelstelling in zou gaan. Ik ging voor meer energie en daarnaast lekkerder in mijn vel voelen. Na een intake zouden we aan de slag gaan. De challenge bestond uit een aantal onderdelen, waaronder gevarieerd bewegen, koken en fun. Dus naast ons wekelijkse Rock Your Body workout regelden zij een programma bij Saints & Stars en deden we elke week mee aan de buiten sessie, waarbij iedereen welkom is om in het Beatrixpark mee te sporten.

Vol goede moed stond ik op maandag ochtend bij Cross Mobilis samen met de meiden van The Green Happiness, Quinty & Moise Trustfull klaar voor de eerste Rock Your Body workout van trainer Krakkie. Vanaf het begin hadden we een goede energie en voelde ik een onwijze motiverende vibe. Het is mooi hoe een groep motiverend kan werken. De workout was zwaar, maar wel heel leuk. Het was een goede kick off waarbij we een hele gevarieerde training hadden (zie het ook in mijn laatste vlogs).

Daarnaast hebben we een super gezellige middag gehad bij Merel in de keuken, waarbij ik werd geïntroduceerd aan het Vegan eten. Ik had me er eerlijk gezegd nooit echt in verdiept, maar het feit dat je bewust bent van wat je aan het bereiden bent en vooral de hele voorbereiding was voor mij een hele ervaring. Daarna ben ik pas goed gaan kijken naar de recepten in het boek (eigenlijk de verkeerde volgorde hahahaha) De brownies en banana pancakes zijn mijn favoriet! Maar er staan echt een boel makkelijke, gezonde en heerlijke recepten in.

Deze zomer stond in het teken van focussen op het gezin, genieten van de mooie momenten en te resetten om vol gas aan de slag te gaan. En dat is denk ik heel goed gelukt. Door de vakantieperiode hebben we veel kunnen sporten met onze groep. Over twee weken gaat iedereen weer aan de slag en zal het moeilijker worden qua tijd. Maar we gaan het gewoon goed inplannen en deze mindset vasthouden. Wat voor mij echt heel fijn werkt is dat je de workouts heel eenvoudig thuis kan doen met hun video’s. Echt ideaal voor moms als de kids op bed liggen of tussen de bedrijven door te doen.

De 28 dagen challenge zit er weer op. Voor mij een hele fijne ervaring.  Ik ben zwaarder dan ever qua gewicht, maar mijn kleding zit lekkerder, ik voel me beter en het belangrijkste is dat mijn energie niveau veel hoger is geworden. Voor iedereen is de challenge anders uitgepakt. En denk dat iedereen zijn dingen uit het programma moet halen en voor mij was het het bewegen. Ik ben zo blij, want in tijden heb ik me niet zo goed gevoeld. En door het bewegen begin ik steeds beter te slapen en die rust is zo belangrijk om op te laden en de dag fris te beginnen om vol gas te gaan. Ok ik heb nog steeds een buikje, maar dit is helemaal ok na twee kids en op Ibiza voelde ik me prima in bikini. Ik merk dat ik door het sporten en mijn wekelijkse LPG behandeling bij KNAP en bindweefsel massage bij Bodyfix strakker in mijn vel zit.

Wat ik het mooiste vindt aan deze challenge is dat er toch een knop is omgegaan in mijn hoofd. Ik had het echt niet verwacht maar bewegen is de afgelopen maanden echt een onderdeel van mijn leven is geworden.

Lieve Tessa, Merel en Krakkie, dank jullie wel voor deze top tijd! We zijn heel relaxed en zonder verwachtingen en geheel vrijblijvend de Rock Your Body Challenge ingegaan. Maar jullie enthousiasme en energie heeft een hele motiverende werking en hebben zelfs deze couch potato van de bank gekregen. Maar ook onze groep was één grote motivatie. Quinty en Moise wat zijn jullie toch leuk! Ik heb de hele zomer vol bewondering naar jullie gekeken. Altijd gezellig en zo bijzonder om jullie moeder en dochter band zo te zien. Zonder jullie had ik het echt niet met zo veel plezier gedaan!

Dus lieve dames, die net even dat zetje in hun rug nodig hebben. Hierbij mijn mommy tip: Rock Your Body Boek. Dit boek is een absolute aanrader. Want dit dynamische trio heeft in ieder geval op mij een hele positieve en motiverende werking.

XX

Janine

Ik heb voor jullie een een kortingscode. Daarmee krijg je 10% op je bestelling (op alle producten uit de webshop, maar vooral natuurlijk op het RYB boek!). BESTEL HET BOEK HIER

DE CODE IS: rockyourbodyjanine

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *