Logo

Beauty

Janine testte een anti-aging programma op basis van haar DNA en dit is wat ze er van vond…

Een crème die helemaal gepersonaliseerd is voor jou op basis van je DNA? Toen ik het voor de eerste keer hoorde vond ik het heel futuristisch klinken, maar het wekte wel mijn interesse. Ik merk dat ik extra aandacht moet besteden aan mijn huid. Want inmiddels ben ik 33, heb ik twee kids, een druk en stressvol leven en reis ik veel. Dus mijn skin kan wel extra care gebruiken. Zo was ik aanwezig tijdens de introductie van iDDNA in Nederland; een platform dat op DNA onderzoek gebaseerde gepersonaliseerde lifestyle programma´s levert. Het uitgangspunt bij iDDNA is om vanuit je DNA te bekijken hoe jouw huid zich in de toekomst zal gaan ontwikkelen binnen het verouderingsproces. Maar het analyseert ook waar jij persoonlijk behoefte aan hebt. Want misschien heb jij wel kans op meer roodheid (rosacea) of vroegtijdige collageen afbraak (dat klinkt heel eng) of pigmentatie omdat je een hele tere huid hebt. Op al deze vragen en meer krijg je antwoord vanuit je eigen DNA. Op deze manier kun je jouw huid preventief gaan verzorgen met op maat gemaakte producten. Aan de hand van een DNA test, een selfie en een reeks vragen weet iDDNA precies wat jouw huid nodig heeft. Na een DNA Swap wordt een hele analyse gemaakt. Een hele eyeopener en ook wordt er een status van je huidige conditie gemaakt. In het laboratorium wordt vervolgens met de hand jouw set crèmes samen gesteld. Naast een dag en een nachtcrème krijg je er ook booster druppels bij voor extra versterking.

Het fijne bij iDDNA is dat er niet alleen gekeken wordt naar je huid en wat je er op moet smeren maar er wordt ook gekeken hoe je jouw huid het beste kunt voeden van binnenuit. Anti-Aging zit hm echt niet alleen in smeerseltjes maar ook in voeding en levensstijl. Met behulp van een handige app krijg je dagelijks alle informatie en een soort begeleiding. Dus niet alleen op het gebied van verzorging, maar ook over je lifestyle en dieet. Zo heb ik in mijn rapport een heel overzicht gekregen met informatie over hoe het met mijn nutriënten zit. Ben ik bijvoorbeeld vatbaar voor Magnesium tekort of bijvoorbeeld Zink tekort. Deze lijst is handig want zo weet ik waar ik op moet letten qua voeding en kan ik eventuele tekorten aanvullen met supplementen. Daarnaast weet ik nu ook precies hoe mijn dagelijkse koolhydraten, eiwitten en vetten verhouding er idealiter uitziet.

De app geeft je echt het gevoel alsof je een coach hebt. Via push notifications krijg je te horen wanneer het tijd is voor je huidverzorging, wanneer je een extra SPF aan moet brengen en wanneer het tijd is voor je middag snack of een glas water. Deze reminders zijn ideaal voor als je super druk bent want zo kun je toch net een beetje beter voor jezelf zorgen.

Ik heb nu de eerste Anti-Aging kuur er bijna op zitten. De skincare set is goed voor 60 dagen en ik moet je heel eerlijk zeggen dat ik blij verrast ben door het resultaat. Mijn huid is zachter, in betere conditie en mijn wallen zijn minder goed zichtbaar. Meer weten? Check www.iddna.nl

(Dit artikel is mede mogelijk gemaakt met iDDNA)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *