Logo

Baby & Kids

Met deze tips maak je toch een feest van Koningsdag 2020

Aan de ene kant kruipt de tijd voorbij, maar aan de andere kant gaat het toch allemaal enorm snel. Maandag is het namelijk alweer Koningsdag. Een dag waarop we normaal met elkaar de verjaardag van Koning Willem Alexander vieren. Dit jaar ziet het er allemaal anders uit en kunnen we niet ons kleedje neerleggen in het park en met vriendjes en vriendinnetjes een feestje vieren. Dit jaar vieren we Koningsdag thuis met het gezin. Super jammer, maar ook thuis kun je er zeker een feestje van maken. Het zonnetje gaat schijnen, dus maak er wat moois van met elkaar.

Oudhollandse spelletjes

Spijkerpoepen:
Benodigdheden: Touw, een spijker en lege flessen

Bind een touw met aan het uiteinde een spijker om je middel. Ga in een rijtje boven een fles staan en poepen maar. Degene die als eerste zijn spijker in de fles heeft gekregen, heeft gewonnen.

Ezeltje prik:
Benodigdheden: Een groot stuk papier of karton, stiften, wol, punaises en een blinddoek.

Teken op het papier een ezel (google vooral even voor voorbeelden ;-)). Laat de kids de tekening vervolgens inkleuren. Maak een staart met een punaise en wat wol. Maak van een theedoek een blinddoek en let the game begin. Het doel van ezeltje prik is om de staart (zo dicht mogelijk) op zijn plek te krijgen zonder dat je iets ziet.

Koekhappen:
Benodigdheden: Ontbijtkoek (in plakjes) en touw

Koekhappen is niet alleen hilarisch, maar ook heerlijk. Rijg de stukken ontbijtkoek aan een touw en hang deze op aan een gespannen touw boven het hoofd van de kids. Zelf een touwtje in de hand houden kan natuurlijk ook. Degene die als eerst de ontbijtkoek op heeft, heeft gewonnen.

Eierlopen:
Benodigdheden: (Hardgekookte) eieren en lepels.

Zet een parcours uit in de tuin of woonkamer. Geef ieder kind een lepel met een ei erop. Degene die als eerste het parcours heeft afgelegd is de winnaar.

Vondelpark Live

In het Vondelpark vind je normaal gesproken één van de meest drukbezochte uitmarkten  van Nederland. Het is een enorm gemis dat dit, dit jaar niet door kan gaan en daarom is er een heel mooi initiatief ontstaan: Vondelpark Live. Vanuit jullie huiskamer kunnen jullie de optredens van 50 talentjes bekijken. Vinden jullie het mooi? Dan kun je via een Tikkie een bedrag overmaken. De optredens zijn op 27 april tussen 10:00u en 15:00u te bekijken via Vondelpark.live.

Koningsdagknutsels:

In de aanloop naar Koningsdag knutselen de kids er normaal gesproken op los op school of de crèche. Ga dit weekend aan de slag om jullie huis helemaal King’s day proof te maken. Een paar tips:

  • Maak rood, wit blauwe vlaggetjes met gekleurd papier.
  • Versier je fiets met oranje crêpepapier en ballonnen.
  • Maak de Nederlandse vlak met strijkkralen.
  • Maak jouw eigen kroon met gekleurd karton.
  • Versier de ramen met raamstiften
  • Maak een mooi Koningsdag kunstwerk voor de deur met stoepkrijt

Digitale kleedjesmarkt:

Hebben jullie al maanden spulletjes verzameld om tijdens Koningsdag een kleedje neer te leggen in het park en heb je nu geen idee wat je met alle spullen aan moet? Leg dit jaar je kleedje digitaal. Natuurlijk niet zo leuk als normaal, maar wel de manier om er toch wat van te maken. Er zijn verschillende kleedjesmarkt initiatieven. Zo introduceert Marktplaats de Vrijmarktplaats en heeft Kika een prachtig platform opgezet. Bij Kika kun je digitaal je kleedje leggen, maar je kan bijvoorbeeld ook online muziekoptredens of workshops verkopen. Je mag er uiteindelijk zelf voor kiezen of je een deel van de opbrengst doneert aan Kika.

Wilhelmus:

Om 10:00uur is het tijd om met heel Nederland het Wilhelmus te zingen of spelen. Dit is een prachtig initiatief van het Concertgebouworkest. Speel jij of jouw kind een instrument? Ga dan maar alvast oefenen? En om je geheugen een beetje op te frissen kun je de tekst vinden op de site van het Koninklijk Huis.

Kinderdisco

Tijdens Koningsdag moet er natuurlijk gedanst worden. Deze dag mag het volume best wel wat harder, dus maak er een groot feest van. Iamsterdam heeft alvast een speciale Koningdsdag playlist voor je gemaakt.

#daslief

Koningsdag is de dag om iets liefs te doen voor een ander. Bak een taart voor oma, schrijf kaartjes aan je vriendjes en vriendinnetjes, geef een optreden bij het verzorgingstehuis in de buurt of zing een liedje voor je buren.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *