Logo

Baby & Kids

Mommy Tip: Hoe overleef je de vele verschoonmomentjes?

Kun je het moment nog herinneren waarop je het eerste pak newborn luiers kocht? Waarschijnlijk was je toen hoogzwanger en droomde je weg naar het moment waarop je de eerste luier zou verschonen. De eerste luier is een bijzonder moment en een moment waarop je je beseft dat er nog veeeel meer zullen volgen. Een newborn baby heeft maar liefst 9 schone luiers per dag nodig en spuitluiers vlak na het verschonen zijn ook meer regel dan uitzondering.

Als new mom zal je vast beamen dat de tijd vliegt. Voor je het weet ga je van maatje newborn naar maat 3, en snel daarna komt het moment waarop verschonen een ware struggle kan worden. Eerst bleef jouw lieve kleine baby nog roerloos liggen in afwachting van een schone luier, maar vanaf een maand of 8 gaat het tegenstribbelen beginnen en willen zij dat het klusje zo snel mogelijk geklaard is. Sta jij weleens met de handen in het haar en vraag je je af hoe je zo snel mogelijk een luier kunt verschonen zonder er een al te groot gevecht van te maken? Vandaag geven wij een aantal tips en hopelijk sta jij bij de volgende ronde lachend achter de commode.

Tip 1: Maak van verschonen een feestje

Meestal staat de commode in het kamertje van jouw kleintje. Zorg ervoor dat er altijd wat te zien of te horen is. Zet een muziekje aan waar jouw baby blij van wordt en zorg dat er altijd een speeltje binnen handbereik is.

Tip 2: Wat staat daar voor iets leuks op de luier?

Luiers zijn niet alleen gemaakt om jouw kindje droog te houden, maar zijn ook een waar feestje om te zien. Laat jouw baby het lieve leeuwtje op de voorkant van de luier zien en vertel er een leuk verhaaltje omheen. Haal alles uit de kast van dierengeluiden tot het aanwijzen van kleurtjes

Tip 3: Zorg dat je alles bij de hand hebt

Er is niks vervelender dan misgrijpen. Dit geldt natuurlijk voor alles, maar nog het meest op de commode. Luierdoekjes, billenzalf en natuurlijk luiers; zorg dat alles binnen handbereik ligt. Denk niet als je de laatste luier pakt ‘Oh ik maak straks wel een nieuw pak open’. Nee doe dit vooral direct, want anders sta je bij de volgende verschoonbeurt met een drukke baby met een volle broek en een pak luiers dat nog ergens in de voorraadkast ligt.

Tip 4: Ga voor luierbroekjes!

Vanaf het moment waarop jouw kleintje gaat rollen en tegenstribbelen, zijn luierbroekjes echt een uitkomst. Wij zijn groot fan van de nieuwe Pampers Premium Protection luierbroekjes. Deze luierbroekjes zijn makkelijk in gebruik (je trekt ze aan als een onderbroekje en weer uit door de zijkanten los te scheuren), ideaal voor spartelende baby’s ;-). Daarnaast zijn de luiers zo zacht als een veertje (#ZachtstePampersOoit) en is de pasvorm perfect waardoor de luiers goed om de taille aansluiten en ook nog eens heerlijk zitten. Ook niet onbelangrijk; baby’s kunnen heerlijk doorslapen met de luierbroekjes aan, want deze blijven tot wel 12 uur droog. Dat vinden wij mama’s fijn, toch? Last but not least zijn de luiers ademend en dit is weer fijn voor baby’s met een gevoelige huid. Wat ons betreft dus een echte aanrader.

Tip 5: Laat jouw kindje ‘meehelpen’.

Baby’s houden van plukken, frummelen en duwen. Betrek jouw kleintje bij het verschonen en laat hem of haar bijvoorbeeld een luier uit de zak of mand pakken. Ook leuk; zorg dat een gedeelte van een luierdoekje uit het pakje steekt en laat jouw baby het doekje eruit frummelen. Jij kunt dan ondertussen (hier zijn ze wel even zoet mee ;-)) verder.

Tip 6: Knuffelen maar!

Tijdens het verschonen heb jij jouw baby even helemaal voor jezelf. Knuffel er op los samen en maak er een liefdevol spelletje van. Zorg dat jullie samen één zijn en voor je (en jouw baby) het weet is de schone luier aan.

Tenslotte nog een tip voor peuters die klaar zijn voor het potje:

Je kunt waarschijnlijk niet wachten tot het moment waarop de luiers voorgoed de prullenbak in mogen. Iedere kind wordt op zijn of haar eigen tempo zindelijk en hier kun je zelf weinig aan doen behalve op een positieve manier stimuleren. Jouw kindje wordt pas zindelijk als hij of zij de plas en ontlasting zelf kan ophouden. Als dit signaaltje werkt, is het aan jou om jouw kleintje enthousiast te maken voor het potje of de wc. Luierbroekjes zijn ook tijdens het zindelijk worden aan te raden. Jouw kleintje kan deze uit en aantrekken als een onderbroek en een ongelukje is nog niet erg. Geef jouw kindje het idee dat hij of zij al een echte onderbroek aanheeft en je zult zien dat het sneller gaat.

Sponsored content.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *