Logo

Lifestyle

Mommy tip: Zo creeer je een hele gezellige feest eet tafel voor jong en oud!

Een huis vol gezelligheid rond de feestdagen vind ik altijd gezellig. Iedereen is welkom en kan altijd aanschuiven voor de borrel maar ook om te eten. De december maand staat altijd in het teken van de deur staat altijd bij ons open.

Als echte Hotello vind ik het altijd leuk als mensen over de vloer komen en vroeger organiseerden we vaak sit down dinners bij ons thuis. Maar het maximale aantal genodigden lag dan tussen de 6 of 8 personen. Tegenwoordig met alle kids en aanhang kies ik vaker voor een gezellige eettafel vol met happen waar iedereen van kan pakken. Dit jaar heb ik een pre-Christmas dinner gegeven en naar aanleiding van alle reacties op mijn stories hierbij een aantal tips om in een handomdraai een lekker makkelijk en gezellig diner op te tuigen voor een groot gezelschap met kids. Voor het dinner heb ik mijn boodschapjes gehaald bij de Lidl; zij hebben een super groot assortiment aan feestelijke producten die ook helemaal geschikt zijn voor Oud & Nieuw.

Mijn tips:

–       Zet de eettafel aan de kant.

–       Kleed deze mooi aan met allerlei gezellige feest decoraties

–       Deel je tafel in verschillende secties, warm/koud/zoet/hartig/toetjes.

–       Maak een leuk welkomsthapje. Ik koos voor de blinis van Delicieux deze zijn kant en klaar. Daar heb ik een stukje gerookte zalm op gedaan met een klein beetje caviar. Serveer het op een schaal en je hebt meteen een feestelijk gevoel.

–       Serveer een koude kant met allerlei lekkere vleeswaren. Ik heb dit jaar allerlei verschillende hammen en rundervleeswaren gehaald bij Delicieux. Deze zijn voorverpakt en kunnen makkelijk op schalen geserveerd worden. Hierbij koos ik voor verschillende etagères.

–       Maak een heerlijk klaasplateau met allerlei verschillende soorten kaasjes uit het Delicieux assortiment van Lidl. Druiven en noten kunnen hier ook bij geserveerd worden.

–       De kant en klare salades bij Lidl zijn heerlijk en combineer ze lekker met groenten en brood. Vinden de kids ook heel lekker!

–       Laat de kinderen meehelpen met voorbereiden. Is super leuk en zo eten ze ook makkelijk mee!

–       De snoepgroenten zijn helemaal top van de versafdeling. Even wassen en in kleine bakjes en snacken maar! Er kan eventueel ook een klein dipsausje bij!

–       Voor de feestdagen vind je in het vriesvak bij Lidl een aantal heerlijke happen. Wij kozen voor de garnalen tempura. Ik heb deze klaargemaakt met de Airfryer. Super crispy en heerlijk een warme snack tussendoor met chilisaus.

–       Voor de kids hebben ze van Delicieux kipnuggets in de vorm van kerstboompjes. Deze heb ik samen met ze gebakken. Dus extra leuk en lekker. Serveer ze met een beetje aardappelpuree of frieten van zoete aarddappel. Een lekkere snack en goede hap!

–       Het toetjes arrangement is altijd feest! Van flensjes, soesjestorens tot champagne ijs. Eat your heart out als je van zoet houdt! Daarnaast heb je ook allemaal lekkere chocolade, cakes en andere zoete heerlijkheden. Dit jaar vielen de pinguin ijsjes goed in de smaak!

–       Maak de tafel gezellig en zorg voor genoeg drankjes in huis!

Kijk op www.recepten.lidl.nl voor heerlijke recepten of voor het bestellen van leuke cadeautjes op www.lidl-shop.nl.

Happy New Year!

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Lidl.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *