Logo

Pregnancy

Heat wave alert: Met deze tips blijf jij koel

Zwanger zijn in de zomer is aan de ene kant een feestje. Je hoeft namelijk niet 4 lagen en dikke winterjassen te dragen, en je kan je bump volop showen in leuke jurkjes. Maar er is ook een flink nadeel, want poeh wat is het heet. Als je (hoog) zwanger bent, heb je veel meer last van de warmte en dit kan soms best wel lastig zijn. Zo krijg je te maken met enorme opvliegers (hormonen) en kun je vocht vast gaan houden. Met een beetje pech zul je jezelf door de warme dagen heen moeten slepen. De komende week worden er tropische temperaturen voorspeld en zal het zweten geblazen worden. Gelukkig zijn er wel wat manieren om toch te kunnen genieten van het mooie weer.

Tip 1: smeren, smeren smeren

Als je zwanger bent heb je kans op een zwangerschapsmasker. Dankzij de hormonen kun je te maken krijgen met pigment vlekken in het gezicht en dat wil je echt niet. Deze vlekken zullen nog lang zichtbaar zijn na je zwangerschap en misschien zelfs niet helemaal verdwijnen. Smeer dus liever te veel dan te weinig. Smeer ’s ochtends gelijk factor 50 op je gezicht. Die zwangerschapsglow heb je toch al, dus je zult hoe dan ook stralen. Vermijd sowieso de volle zon. De baby vindt het niet heel fijn om uren te bakken op een strandbedje. Natuurlijk mag je echt wel af en toe je bump blootstellen aan de zon, maar wel echt met mate.

Tip 2: Zomerjurkjes to the rescue

Kleed je zo luchtig mogelijk. Vermijd synthetische stoffen en ga voor fijne katoenen jurkjes. Off shoulder jurkjes zijn een mega trend en zitten heerlijk. Je hoeft niet je buik in te houden (hoe fijn is dat als je zwanger bent?!), dus ga voor fijne bump hugging jurkjes. Fashionable en comfy.

Tip 3: Doei opgezette voeten

Je kunt tijdens je zwangerschap wel 2 tot 3 kilo extra vocht vasthouden. Dit verdwijnt overigens na de zwangerschap weer als sneeuw voor de zon. Vooral tijdens warme temperaturen kunnen je voeten opzwollen en zul je jezelf een michelin poppetje voelen en vooral aan het eind van de dag kun je hier last van hebben. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om dit vervelende kwaaltje te verminderen: drink veel water, eet zoutarm en blijf bewegen. ’s Nachts is het fijn om je benen omhoog te leggen op bijvoorbeeld een kussentje.

Tip 4: Voetenbadje

Warme voeten zorgen ervoor dat je je behoorlijk oververhit voelt. Om lekker af te koelen, is het heerlijk om een koud voetenbadje te maken. Neem even een momentje voor jezelf met je voeten in een badje en relax. Doe wat fijne oliën in het water voor een zacht huidje, en je bent weer even afgekoeld.

Tip 5: Dip in the pool

Er is niks fijner dan lekker zwemmen met je baby bump. Naast dat het heerlijk verkoelend is, voel je je even gewichtloos in het water. Probeer even heerlijk op je rug te drijven en te genieten, zo kan je ook nog je prachtige bump showen.

Tip 6: Drinken, drinken, drinken

Water drinken is voor iedereen belangrijk, maar helemaal als je zwanger bent en de temperaturen stijgen. Hydrateer de boel om loomheid en duizelingen te voorkomen. De warmte kan flink naar je hoofd stijgen waardoor je hoofdpijn kan krijgen en duizelig kan worden. Veel drinken voorkomt dit.

Tip 7: Fruit salades

Je zult misschien veel minder honger hebben. Niet alleen je buik zit in de weg, maar de warmte bevordert je eetlust ook niet echt.  Probeer veel fruit te eten om alle vitamientjes aan te vullen en nog wat extra vocht binnen te krijgen. Ook lekker is om heerlijke sapjes te maken met crushed ijs; je favoriete fruit in de blender met wat ijsblokjes en klaar.

Tip 8: Slaap mama slaap

Vooral ’s nachts zul je last hebben van de hitte. Neem voor het slapen gaan een lauwe douche en spring (bijna) naakt je bed in. Haal het dekbed uit je overtrek en wikkel jezelf heerlijk om je voedingskussen in. Slaap is zo belangrijk om je voor te bereiden op de zwangerschap, dus probeer lekker veel uurtjes te pakken. Een kleine wandeling voor het slapen gaan is ook heel fijn. Oh en zet voor het slapengaan de boel even tegen elkaar open, zodat de slaapkamer niet te warm is.

Hopelijk kun je met deze tips heerlijk genieten van het mooie zomerweer. Vraag niet teveel van jezelf en loop gewoon een paar stapjes minder hard. Show die bump met trots en straal!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *