Logo

Lifestyle

Nationale BeFit-dag moet meer Nederlanders financieel fit krijgen

Weet jij hoe het er voor staat met jouw pensioen? De meest ideale situatie is natuurlijk dat je genoeg geld op de rekening hebt staan en over je oude dag geen zorgen hoeft te maken. Helaas is dit maar voor een heel klein groepje mensen weggelegd en niet echt realistisch. Heb jij je pensioen goed geregeld? Een vraag die zo ver weg lijkt, maar oh zo belangrijk is. Daarom is onze Janine op bezoek gegaan bij @beFrank waar ze Met de billen bloot moest. Want hoe gezond zijn we eigenlijk? Niet alleen lichamelijk, maar ook financieel? Met de kinderen en alle plannen was dit gesprek een goede eye opener om te praten over hoe het er voor staat en hoe we de toekomst het beste kunnen inregelen. Wil jij ook weten waar je staat doe dan de online fittest.

Op befrank.nl/befit kun je eenvoudig via een paar vragen direct zien of je financieel en fysiek in balans bent. Wacht niet met nadenken over je pensioen tot het bijna zover is, maar kom nu al in actie. Dat is de boodschap die BeFrank hiermee wil uitdragen. “Hoeveel moet je nu opzij leggen, om straks na je 67e nog een fijn leven te leiden? Het is belangrijk om die vraag niet voor je uit te blijven schuiven”, zegt commercieel directeur Jan Hein Rhebergen. “Dat vergt weliswaar een beetje van je tijd, maar je krijgt er geen spijt van. Beseffen dat je later nog steeds een fijn leven kunt leiden zonder financiële zorgen biedt rust.”

Nederlanders financieel fit maken en het pensioenbewustzijn vergroten. Met dat doel organiseert BeFrank vandaag op 5 september de Nationale BeFit-dag. Nog altijd hebben miljoenen mensen geen idee hoe het is gesteld met hun oudedagsvoorziening en of ze wellicht iets eerder kunnen stoppen met werken.

Hoog tijd voor actie dus, vinden ze bij online pensioenuitvoerder BeFrank. “We gaan mensen deze dag letterlijk in beweging brengen en ze wijzen op het belang van hun fysieke én financiële gezondheid”, vertelt commercieel directeur Jan Hein Rhebergen. “Ons promotieteam gaat op stap met grote springtouwen en nodigt iedereen uit om mee te doen. Zo gaan we langs in Amsterdam, Rotterdam en Den Bosch. Als cadeautje krijgen alle deelnemers een eigen BeFrank-springtouw.”

Tips vergroten pensioenbewustzijn

Met je eigen pensioen aan de slag gaan is minder moeilijk dan het vaak lijkt. BeFrank helpt Nederlanders door heel praktische zaken zo eenvoudig mogelijk te maken. Daarnaast heeft de online pensioenuitvoerder tips voor iedereen die financieel fit wil worden.

Besef dat je pensioen over inkomen gaat. Het is jouw salaris als je straks stopt met werken. En wie vindt inkomen nou niet belangrijk?

Log in op mijnpensioenoverzicht.nl met je DigiD en kom erachter hoe het is gesteld met je pensioen. Doordat je de getallen in beeld ziet, komt de informatie vaak beter binnen en gaat je pensioen meer leven.

Welk leven wil je leiden nadat je gestopt bent met werken? Zet je wensen op een rij en ga eens na hoeveel inkomen je daarvoor nodig hebt.

Kom je tot de conclusie dat je nu te weinig opbouwt, dan is het tijd voor actie. En denk vooral niet dat je geen invloed hebt op je pensioen. Bij BeFrank bijvoorbeeld kun je aan veel knoppen draaien waarmee je jouw inkomen voor later aanpast. Neem daarover contact op met je pensioenadviseur.

Direct een handig pensioenoverzicht

Bij BeFrank is de hele dienstverlening erop ingericht om het werknemers én werkgevers zo makkelijk mogelijk te maken. Zo heeft de pensioenuitvoerder een koppeling gemaakt met mijnpensioenoverzicht.nl waarmee een deelnemer heel handig alle opgebouwde potjes naar z’n eigen pagina kan uploaden. Daarmee heb je direct een compleet overzicht. Hier kun je ook zien wat je verwachte pensioen is als je bijvoorbeeld extra premie inlegt of eerder zou willen stoppen met werken. Rhebergen: “Ook kun je je beleggingswijze zo aanpassen zodat die goed aansluit bij de mate van risico die je wilt nemen. Snel overzicht en makkelijk aanpassen dus. Bij BeFrank houden we nu eenmaal niet van gedoe en maken we pensioen graag simpel.”

Benieuwd naar het gesprek dat Janine heeft gehad met commercieel directeur Jan Hein Rhebergen? Stay tuned voor de volgende aflevering van The Mom Vlog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *