Logo

Q&A

Prêt à Pregnant Talks with…– Interior Junkie – Elisah Jacobs

Vandaag praten we met mom to-be Elisah Jacobs, eigenaar van interieurblog Interior Junkie, een site vol wooninspiratie. Naast haar site heeft Elisah ook een YouTube kanaal waar zij onder andere hometours, vlogs en video’s over het inrichten van haar eigen huis laat zien. Sinds kort heeft zij een nieuwe rubriek waarvoor zij hippe babykamers film en fotografeert en dit is niet zonder reden, want er is een baby op komst! Elisah en haar man Chris verwachten hun eerste kindje. Vandaag vragen we Elisah alles over haar zwangerschap, de babykamer en meer.

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Hoe voel je je so far?

Ik voel me heel goed, eigenlijk de hele zwangerschap. Ik had ook geen last gehad van misselijk- of moeheid in de eerste maanden. Sinds ik zwanger ben, voel ik me heel relaxed. Dat komt waarschijnlijk ook doordat ik mezelf meer de rust gun, hoewel ik nog best druk ben voor mijn blog. Maar mijn blog voelt niet als werk, dus dat scheelt ook weer. Klinkt misschien ook een beetje gek om dit van jezelf te zeggen, maar ik voel me ook heel mooi: mijn huid straalt, mijn haar zit nu altijd goed en ik shop me rot aan leuke jurkjes en andere zwangerschapskleding.

Hoe ver ben je nu en wanneer ben je uitgerekend?

Dit houden we lekker voor ons zelf. In deze tijden dat je alles online deelt, vind ik het juist leuk om dat niet met de uitgerekende datum te doen.

Interview Elisah Jacobs Interior Junkie
@Emma Peijnenburg

Hoe hebben jullie het nieuws bekend gemaakt aan vrienden en familie?

Met doosjes waarin de echo foto zat. Ik had allemaal verschillende doosjes gekocht en vrienden en familie nietsvermoedend bij ons thuis uitgenodigd. Onze ouders lokten we naar ons huis om het fotoboek van onze Toscaanse bruiloft te geven (FYI: een jaar eerder trouwden we in Toscane). Toen ze het doosjes openden, zat er een kaartje met de echo foto in. Dit gebeurde ook met vrienden in een tijdsbestek van 1,5 maand en was zo leuk om te doen. Ik heb alles gefilmd en in een vlog verwerkt. Ik kijk er nog regelmatig naar, omdat alle reacties zo leuk en soms ook echt hilarisch waren. Raad ik iedereen aan.

Als the one and only Interior Junkie vind je het waarschijnlijk fantastisch om de babykamer te stylen. Heb je al veel gekocht?

Jazeker, maar pas na de 20 weken echo, omdat we het allemaal zo spannend vonden. Zeker was dat de babykamer in mijn inloopkast zou komen. Dat betekende dus dat mijn winkeltje weg moest. Hier hing al gouden behang, een mooie basis voor een babykamer, of het nu een jongetje of meisje zou worden. Dat behang moest en zou blijven.

@Emma Peijnenburg

Wat wordt het thema van de babykamer van jullie baby?

Thema is denk ik safari chic door het gouden behang met bananenblad reliëf en het gouden ledikantje. Daarnaast was onze pre babymoon (ik noem het ‘pre’ omdat we erna gingen proberen om zwanger te worden) naar Namibië, dus er komen ook veel dieren voor in deze babykamer. In Namibie zelf kocht ik al een mobiel met blikken dieren en wat speeltjes. Daarnaast is het ook een beetje dromerig door een ijsblauw hemeltje en een halve maan als lamp. Op mijn instagram kun je alvast een sneak preview bekijken. Als echt alles af is, dan ga ik er uiteraard een shoot en video van maken.

Waar shop je het liefst voor de kleine?

Voornamelijk online. Ik hou van webshops als Kleine Keutel, Mies & Co, Elegant, maar fysiek winkel ik graag hier in Haarlem bij Baby Plus en Never Grow Up en ga ik 23 maart los op de We Are Pregnant beurs, hoewel we eigenlijk de hele uitzet al hebben… Klinkt heel fout maar door die babykamer tours die ik maak hoor ik steeds vaker dat AliExpress ook geweldig is. Daar zie ik nu allemaal knock offs van hele dure merken. Nu wil ik niet perse de knock offs promoten maar als je net als ik een beetje teveel hebt gekocht en zwaar over budget bent, is het leuk om iets te scoren voor €3 wat normaliter €50 kost.

Heb je iets uit jouw eigen babykamer bewaard voor jullie bundle of joy?

Jazeker, alleen komt het niet in de babykamer, maar in onze slaapkamer te staan. Mijn ouders bleken mijn oude wieg, waar ook mijn zus in heeft gelegen nog op zolder te hebben staan, inclusief lakens en dekens die zelfs nog lekker naar wasmiddel roken. Het is een rieten wieg op wieltjes met een hemeltje. Die gaat zeker naar Haarlem. Ook hadden ze nog een Moses basket op zolder, die dingen zijn nu echt een trend en vaak best duur. Nu heb ik er eentje die 37 jaar oud is, nog intact en met een verhaal, omdat mijn zus en later ik erin gelegen hebben. Mijn ouders bleken die te gebruiken in plaats van een autozitje, destijds was dat geen probleem. Moeten we nu niet meer proberen haha.

Wat is je favoriete babymerk tot nu toe?

Ik heb niet echt een favoriet, maar vind Trixie een heel leuk merk voor kleertjes, hydrofiele doeken en slaapzakken en Mies & Co voor het beddengoed.

Hoe zouden jouw vrienden jou omschrijven in 10 woorden?

Vrolijk, gezellig, optimistisch, trouw, chaotisch, gastvrij, ambitieus, sociaal, bourgondier en reislustig.

@Emma Peijnenburg

Heb je last van cravings?

Heb je even… Milkbreaks, kaas, frambozensiroop en Roosvicee, appelflappen met slagroom, sinaasappelen, Mc Donalds (laat ik ongegeneerd thuisbezorgen) en ik vind alle zure snoep heel erg lekker, maar dat laatste haal ik dus expres niet in huis.

Heb je je beauty regime veranderd tijdens de zwangerschap?

Niet echt. Mijn huid is heel mooi nu terwijl het ervoor een beetje onrustig was, ook omdat ik stopte met de pil. Of je huid wordt heel mooi of juist niet tijdens je zwangerschap. Ik heb nergens last van.

Lees je veel tijdens en over je zwangerschap? Wat is het beste zwangerschapsboek?

Hypnobirthing van Marie Mongan en Vrije Geboorte raad ik echt aan, die geven een hele andere kijk op bevallen en zijn een echt eyeopeners.

Wat is het mooiste babycadeau dat je tot nu toe hebt gekregen?

Het ledikantje dat ik van mijn ouders kreeg. Omdat we gouden behang hebben, vond ik het zo lastig om een ledikantje te vinden in de juiste kleur. Ik vond niets mooi: zwart, wit, beuken… Ik droomde al van een gouden, maar wist niet eens dat hij ook echt bestond. Deze is perfect!

Wat staat er nog op je wishlist voor de baby?

Eigenlijk heb ik alles al, maar ik zou misschien nog wat extra beddengoed willen hebben voor in de wieg en het ledikantje. Je weet nooit hoeveel ongelukjes die kleine van ons straks krijgt haha. Oh en nog een mooie stoel. Nu hebben we er eentje staan die we al hadden maar ik droom nog van een fluwelen fauteuil.

Waar haal jij inspiratie vandaan voor je blog en eigen interieur?

Door te reizen doe ik veel inspiratie op en ook gewoon door om me heen te kijken. En bij mij komen de beste ideeen net voordat ik wakker word.

Wat houdt jou relaxt in stressvolle tijden? Kun je jouw ultieme me time moment beschrijven?

Met vier verbouwingen (hal, badkamer #2, babykamer en zolder) voor de bevalling kan het best een beetje stressen zijn hier thuis. Maar toch kan ik alles nu beter aan dan toen ik niet zwanger was. Er valt nu zo’n rust over me heen. Ik ga wekelijks naar zwangerschapsyoga, werk veel thuis en neem vaak thuis wat pauzes met een kopje thee in de babykamer. Heerlijk is dat. Binnenkort ga ik ook de ademhalingsoefeningen van mijn Hypnobirting cursus oefenen en mediteren, dus een en al rust hier.

@Emma Peijnenburg

And last but not least…… Wat is jouw tip voor andere moms to-be?

Begin op tijd met de babykamer. Dat is heel erg leuk, maar zo heb je nog alle tijd om erover na te denken. Ook tip ik om niet meteen alles te kopen, omdat je smaak nog kan veranderen. De zwangerschapshormonen zorgen er sowieso voor dat je geen keuzes kunt maken. Ik begon na 20 weken pas met spullen aanschaffen, maar in mijn hoofd was ik al bezig vanaf het moment dat ik die zwangerschapstest deed. Qua nesteldrang: nu snap ik ook waarom alle zwangeren zoveel mogelijk in huis willen doen voordat de baby komt. Erna heb je er geen tijd en geen puf meer voor. Ik wil de periode na de bevalling bewust meemaken, dus alles minstens een maand ervoor afhebben. Dat moet je aan willen kunnen als zwangere, maar bij mij werkt dat wel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *