Logo

Q&A

Prêt à Pregnant talks with…  Roberta Van Melick van Crème de la Crème

Meet Roberta Van Melick, een bijzondere vrouw met een bijzondere missie. Roberta heeft het platform Crème de la Crème opgericht, het eerste online platform dat videoprofielen van oppassers aanbiedt waardoor jij als ouder meteen een goede indruk van elke oppas krijgt en je dié oppas kunt vinden die het beste bij jouw gezin past. Op dit moment wordt Crème de la Crème door verschillende BN’ers en influencers getest en binnenkort kan ook voor jou als ouder de search naar dé perfecte oppas op het platform van Crème de la Crème beginnen.

Maar wie is Roberta, de vrouw achter Crème de la Crème? Roberta is geboren in Brazilië en is samen met haar broertje en zusje geadopteerd (ouders kunnen wel kinderen krijgen maar kozen bewust voor adoptie!) en in Nederland opgegroeid. Zelf is zij nog geen moeder, maar ze heeft wel een kinderwens. In de toekomst hoopt ze haar eigen gezin met kinderen te hebben en hoopt ze ook te adopteren. Roberta heeft jarenlang gewerkt als gastouder aan huis en als opvoed-coach bij welgestelde gezinnen en bekende Nederlanders. Ze heeft dus de nodige ervaring als oppas en weet als geen ander hoe belangrijk het is dat er een goede match is tussen de oppas en het gezin.

Crème de la Crème een gloednieuw platform waar je op zoekt kunt naar de perfecte babysitter doormiddel van videoprofielen. Hoe ben je op dit idee gekomen?

Als gastouder aan huis werkte ik altijd van 7:30 tot 18:30 uur, vrijwel altijd in gezinnen waarin de ouders drukke banen hadden en veel uren maakten. Het gebeurde toen regelmatig dat ik tegen het einde van mijn dienst een telefoontje kreeg van één van de ouders omdat dingen uitliepen of anders liepen, waardoor ze eigenlijk last-minute een oppas nodig hadden voor de avonduren. Wanneer het dan niet lukte via kennissen of vrienden een oppas te vinden, waren ze aangewezen op een oppasdienst maar de veelgehoorde klacht daarbij was dat ze dan eigenlijk geen idee hadden wie er op hun kinderen zou komen passen. Aan de hand van alleen maar een fotootje van een oppas word je niet veel wijzer en ouders gaven altijd aan dat ze dit niet fijn vonden, alleen maar zo’n foto. Dit zette me aan het denken en al snel realiseerde ik me video een veel beter beeld van iemand geeft. Het is duidelijker, spreekt meer aan en geeft al veel meer een indruk van de persoon aan wie je je kinderen toevertrouwt.

Je bent zelf gastouder aan huis geweest. Hoe heb jij dit ervaren?

Werken met kinderen is fantastisch! Kinderen zijn oprecht de aller-leukste mensjes die er bestaan, vind ik! Ik heb voor veel bijzondere gezinnen gewerkt en bij sommigen werd ik een soort PA van de kids. Ik regelde dan van alles en nog wat, hield vaak ook de agenda van de ouders bij en was de vertrouwpersoon van de kinderen maar ook van de ouders. Je bent als gastouder heel erg aanwezig in het privéleven van de mensen voor wie je werkt en dat kan het heel veelzijdig maken. Je maakt van alles mee en je ziet en hoort veel. Dat is aan de ene kant heel leuk, en aan de andere kant vraagt het ook om heel veel professionaliteit en discretie. Ik heb het werken als gastouder aan huis altijd heel erg leuk en bijzonder gevonden, zowel door de kinderen als ook door de samenwerking met de ouders.


Ouders kunnen een oppas uitzoeken aan de hand van een video. Hoe gaat dit in zijn werk?

Als je je als ouder hebt aangemeld, kun je op het platform van Crème de la Crème online naar een sitter zoeken. Je kunt invoeren wanneer en in welke woonplaats je een sitter nodig hebt (zoeken op basis van datum/tijd en afstand) en krijgt dan een overzicht te zien van de sitters die een match zijn met jouw zoekopdracht. Van deze beschikbare sitters kun je dan de persoonlijke video’s bekijken waarin zij zich aan je voorstellen.

Wat zijn de voordelen hiervan?

Je krijgt meteen een duidelijke indruk van de sitters. Bewegend beeld zegt altijd veel meer dan alleen een foto. En als ouder wil je natuurlijk graag weten aan wie je je kinderen toevertrouwt. Het kunnen horen van iemands stem, ervaren hoe iemand spreekt en beweegt wanneer hij/zij iets vertelt: video geeft véél meer informatie dan alleen maar een foto. En dat is heel veel waard en kan de ouder meer vertrouwen en een gerust gevoel geven.

Kiezen de kids van de ouders ook mee?

Ja, uiteraard! Toen we de testrondes deden bleek dat ook te gebeuren: verschillende ouders lieten ons weten dat de kinderen ook hadden meegekeken. Ouders vonden dat erg fijn, dat de kinderen op deze manier een kans kregen aan te geven wie zíj het liefst als oppas wilden.

De perfecte oppas is geselecteerd aan de hand van de video’s. Hoe nu verder?

Als ouder kun je de sitter van jouw keuze via ons platform een bericht sturen (niet andersom) en kun je deze in principe boeken voor wanneer je de sitter nodig hebt. Na de oppasdienst krijg je van Crème de la Crème een e-mail met een betaallink om de geleverde dienst te betalen en wij boeken dat bedrag meteen door naar de sitter. We brengen hiervoor geen service- of administratiekosten in rekening en hanteren ook geen provisie: het bedrag dat de sitter met de oppasdienst verdient, gaat geheel naar de sitter.

Je biedt verschillende abonnementen aan. Kun je hier iets meer over vertellen?

Als je als ouder gebruik wilt maken van de sitter-service van Crème de la Crème, kun je een kwartaalabonnement of een jaarabonnement afsluiten. Daarmee krijg je voor een lage prijs (in het geval van het jaarabonnement slechts een paar euro per maand!) 3 maanden of 12 maanden lang toegang tot het sitter-deel van ons platform en tot de videoprofielen van onze sitters. Ik heb bewust gekozen voor 2 eenvoudige abonnementsvormen, aangezien dat duidelijker, simpeler en overzichtelijker is dan het werken met steeds eenmalig toegang verlenen tot het platform en de videoprofielen. Telkens eenmalig toegang verlenen zou voor beide partijen een heleboel administratieve rompslomp geven waar niemand op zit te wachten. Nu betaal je eenmalig een laag bedrag en heb je een X aantal maanden lang onbeperkt toegang tot de sitterprofielen. De keuze voor lage tarieven is heel bewust: ik wil graag goede en waardevolle diensten aanbieden voor scherpe tarieven. Zodat elk huishouden van onze services kan genieten :-)!

De sitters moeten in het bezit zijn van een VOG. Wat houdt dit precies in?

Een VOG is een Verklaring Omtrent het Gedrag. Het is een officiële verklaring die aangevraagd moet worden bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid, waarmee je als sitter kunt aantonen dat je van onbesproken gedrag bent. Het geeft aan dat je geen rare dingen op je kerfstok hebt. Ik ben van mening dat het hebben van een VOG een eis zou moeten zijn voor iedereen die met kinderen werkt. Wie werkt in de kinderopvang moet ook een VOG kunnen overleggen, dus waarom zou dat niet ook standaard voor sitters moeten gelden? Of je nu structureel met kinderen werkt of slechts af en toe, je komt in aanmerking met een heel kwetsbare groep mensen en de veiligheid van die kinderen moet wat mij betreft zo goed mogelijk geborgd worden. Vandaar dat een VOG een harde eis is voor elke sitter die bij ons is aangemeld.

Je biedt ook een VIP-service aan voor net een beetje extra. Wat houdt deze service in?

Met de VIP-service kom ik tegemoet aan de wens van sommige ouders een sitter in te kunnen huren die bekend is met (de basis van) etiquette. Door mijn netwerk ken ik vrij veel ouders die het belangrijk vinden dat een sitter op de hoogte is van etiquette; mensen die soms een sitter nodig hebben in situaties die kennis van etiquette vereisen. Recent werd ik bijvoorbeeld gebeld door een gezin met een nanny, waar de nanny ziek was geworden en daardoor niet aanwezig kon zijn tijdens een belangrijk chique diner. Daar kun je niet een sitter bij plaatsen die niet de basis van de etiquette kent. Dankzij mijn eigen opleidingen en ervaringen ben ik zelf goed ingewijd in de etiquette en in de nabije toekomst zal ik voor een van deel de sitters op mijn platform korte cursussen verzorgen over de basis van etiquette. Voor de sitters betekent dit een kans tot verdieping en een stukje specialisering en voor de ouders betekent dit dat we iets extra’s kunnen bieden aan wie daar behoefte aan heeft. Crème de la Crème rekent daarvoor niks extra en biedt dit simpelweg als extra dienst aan. De sitters die kennis hebben van etiquette kunnen wel een iets hoger uurtarief vragen, waardoor het volgen van de etiquette-cursussen voor de sitters extra interessant is.

Er staat ook een marketplace op de planning. Wat kunnen we hiervan verwachten?

Heel veel!! De marketplace wordt echt te gek. Het is één van de extra services die wij aanbieden aan ouders die bij ons aangesloten zijn, tegen een kleine vergoeding. De marketplace biedt een uitkomst voor een ‘probleem’ dat elke ouder wel kent: de overtollige kleren waar je kinderen uit zijn gegroeid en het overtollige speelgoed waar je kinderen niet meer mee spelen, maar dat nog in een prima staat is. Die spullen wil je op een gegeven moment kwijt, en via onze marketplace kun je deze spullen verkopen aan of ruilen met andere ouders die op ons platform zijn aangesloten. Als je daar zelf geen tijd voor hebt, kun je een VIP-abonnement op de marketplace nemen, waarbij wij jou dit proces uit handen nemen. Superhandig en een ware uitkomst voor heel veel ouders. En ook hier geldt weer dat we niet met provisie werken, maar slechts met een laag bedrag in abonnementsvorm. Helder, makkelijk en overzichtelijk.

Waar moeten ouders op letten tijdens de zoektocht naar de perfecte oppas?

Ik adviseer ouders die een geschikte oppas willen vinden altijd heel kritisch te zijn. Stel bij de kennismaking met de sitter niet alleen vragen als “wat zijn je hobby’s?” maar vraag bijvoorbeeld ook of de sitter weet wat de symptomen van hersenvliesontsteking zijn, of ze weet hoe ze moet handelen in noodsituaties en of ze referenties kan overleggen. En vraagt daarnaast natuurlijk ook of ze ook actief gaat spelen met je kind(eren) en of ze van veel lachen houdt! Je wil tenslotte wel iemand die ook lol maakt met je kinderen :-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.