Logo

Q&A

Prêt à Pregnant Talks With… Shelly Sterk

Shelly Sterk is een rising star in televisieland. Het grote publiek maakte voor het eerst kennis met de knappe presentatrice toen zij te zien was in het programma Galileo en sindsdien is ze niet meer weg te denken van de Nederlandse televisie. Afgelopen zomer trouwde Shelly met haar grote liefde Mark en binnenkort wordt hun liefde bezegeld met een kindje. Shelly is op dit moment 5 maanden zwanger en wij vroegen haar alles over de zwangerschap tot nu toe en de aanstaande bevalling.

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Hoe kwam je er achter dat je zwanger was? Wist je het al voordat je de test had gedaan?

Thanks! Eigenlijk had ik wel al een sterk voorgevoel. Ik was een dag overtijd toen we uiteten gingen met vrienden. Toen we het restaurant binnenkwamen, keek ik Mark aan en moest ik ineens naar de wc rennen. Daar heb ik toen, zo onopvallend mogelijk, onwijs overgeven. Toen ik terug kwam aan tafel gebaarde ik dat naar Mark, waarop hij in shock zei: “Jeeetje, het is net als in de film”.

Heb je last van zwangerschapskwaaltjes?

Ik voel mij nu eigenlijk hartstikke goed! Daar ben ik echt heel happy mee. In het begin dus wel erg misselijk geweest en veel overgegeven, maar nu gaat het top. Ik vergeet soms dat er een mensje in mij zit.

En cravings? Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Eigenlijk niet zo veel! Sterker nog: ik vind niks meer lekker. Normaal gesproken vind ik Aziatisch eten heel lekker, maar nu moet ik daar echt niet aan denken. Een crackertje met smeerkaas en komkommer doet het nu goed.

Je bent bijna op de helft en jullie hebben de zwangerschap bewust een tijdje geheim gehouden. Hoe was het om dit grote geluk helemaal samen te delen?

Heerlijk! Dat vond ik heel fijn, want het was echt nog even ons geheimpje. We wilden het natuurlijk hartstikke graag en het was gepland. Maar toen ik zwanger bleek, was ik toch nog licht in shock. We hadden nu dus even de tijd om er samen aan te wennen en van te genieten, voor de rest het wist.

Hoe hebben jullie het mooie nieuws bekendgemaakt aan familie en vrienden?

Voor mijn ouders heb ik een gedichtje geschreven en in een fotoboek geplakt wat ik ze heb gegeven over de bruiloft. Aan Mark zijn ouders hebben we een boekje van Nijntje & opa en oma gegeven.

En toen was daar de grote social media aankondiging. Lang over nagedacht of spontaan gedeeld?

Inderdaad! Eigenlijk was dat een heel spontaan ding. De datum zelf was wel al even gepland, maar de foto is echt 1 minuut voordat hij online ging gemaakt.

Willen jullie het geslacht weten? Zo ja, houden jullie dit voor jullie zelf of mag de hele wereld het weten?

Ja! Ik word een voetbalmoedertje, want het is een jongen!

Je buikje begint nu te groeien. Welke maternity merken draag je het liefs?

Eigenlijk draag ik nog niet veel zwangerschapskleding! Ik ben nu 5 maanden zwanger en draag nu vaak 1 zwangerschapsbroek van de H&M. Daarop draag ik vaak een gewoon shirt met een jasje. Gelukkig pas ik de bovenkantjes van mezelf nog, dus dat scheelt denk ik een hoop gedoe.

En welk maternity item staat met stip op 1?

Tot nu toe eigenlijk dus alleen die broek!

Lees je veel tijdens je zwangerschap? Zo ja welk zwangerschapsboek raad jij aan?

Ik lees veel online en via de Zwangerschaps+ app. Dat is relaxt, elke dag handige updates.

Hoe bereid je je voor op de bevalling? Spannend of kom maar op?

SUPER spannend Haha en ben daar eigenlijk totaal niet relaxt over, maar het moet maar . Ik probeer er eigenlijk zo min mogelijk aan te denken nu. Ik ga mijn man nog wel meeslepen naar een of andere cursus ter voorbereiding. Eerlijk gezegd denk ik dat ik alles vergeet als de weeën beginnen en dat er mensen tegen me moeten schreeuwen wat ik moet doen als het zo ver is.

Heb je al geshopt voor de babyuitzet? En wat staat er nog op je wishlist?

Haha ik heb al een kleine garderobe met schattige berenjasjes etc. klaarhangen, Verder eigenlijk nog niet zo veel.

Zijn er tradities uit jullie  jeugd die jullie mee willen geven aan jullie baby?

We willen allebei heel graag gezellige ouders zijn. Dat geldt natuurlijk voor iedereen, maar bijvoorbeeld lekker actief meedoen met het sporten, taarten bakken op de woensdagmiddag etc. Maar dat geldt nog niet voor een baby! Haha. We hebben nu al zin om met de baby in bad te zitten.

Hoe zullen de rollen tussen jou en Mark straks verdeeld zijn als de kleine er is?

Hebben we het eigenlijk nog niet over gehad! We zien wel wat er gebeurt en wat er op ons af komt.

Wat vindt Mark ervan dat hij vader wordt?

Heel leuk! Hij was er al jaren klaar voor en moest een klein beetje op mij wachten. Nu kan hij niet wachten om met de kleine te spelen. Al verheugt hij zich nu al op de kindertijd. Ik ben meer van de babytijd. Een typisch mannen/vrouwen ding denk ik.

Last but not least… Wat is de beste pregnancy tip die je tot nu toe hebt gekregen?

Altijd zorgen dat je crackertjes bij de hand hebt! Zeker de eerste maanden i.v.m. misselijkheid. En in het begin een low waist jeans kopen. Die kan ik nu nog steeds aan en dat heeft een tijd helpen verhullen dat er een buikje onder zat :-)!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *