Logo

Q&A

Prêt à Pregnant Talks with… Xelly Cabau van Kasbergen

Xelly Cabau van Kasbergen en haar verloofde Beer verwachten in april hun eerste kindje. Het prachtige stel is dolgelukkig en kan niet wachten tot het zover is. Een uur na ons gesprek ging Xelly met verlof om zich voor te bereiden op de bijzondere tijd die komen gaat. Wij vroegen haar last minute nog alles over haar zwangerschap en de aanstaande bevalling.

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Je bent in het begin erg misselijk geweest. Hoe voel je je nu?

De misselijkheid was er wel en geurtjes kon ik slecht hebben, maar het gevoel dat ik zwanger was overheerste. Daar komt natuurlijk ook van alles bij kijken; Zit het allemaal wel goed? Klopt het allemaal? Daar was ik veel meer mee bezig dan met de misselijkheid. Ja het was vervelend, maar het had geen hoge prioriteit.

Was het door de misselijkheid moeilijk om de zwangerschap te verhullen?

De misselijkheid maakte niet uit en dealde ik gewoon mee. Het verhullen was sowieso niet moeilijk, want het was zo bijzonder dat Beer en ik dit samen deelden, en al snel ook de inner circle. Op een gegeven moment wilde ik het natuurlijk wel vertellen en kreeg ik ook een buikje, maar het was eigenlijk niet heel opvallend. Ik drink al niet veel en ik eet geen vlees, dus het viel eigenlijk ook niet erg op bij mij

Wat was je eerste reactie toen de test ‘zwanger’ aangaf?

Ik zei het echt hardop gillend op straat tegen Beer. Dat was echt heel bijzonder.

Aan wie hebben jullie het bijzondere nieuws als eerste verteld?

We waren al onderweg naar mijn zus Yolanthe, maar we wilde toch eerst nog een paar extra testen doen. Na nog steeds positieve testen was zij de eerste die het te horen kreeg. Daarna zijn we direct doorgereden naar mijn ouders, de ouders van Beer en zijn zus. De dag erna vertelde we het onze beste vrienden.

Heb je naast de misselijkheid last van andere zwangerschapskwaaltjes?

Kwaaltjes zou ik het niet echt noemen, maar ik merk wel dat ik echt op tijd moet eten. Vooral in het begin van de zwangerschap is dat super belangrijk.

En van Cravings?

Cravings had ik altijd al. Ik ben nu wat specifieker in wat ik echt wil, maar nogmaals cravings had ik al heel erg, dus dat was niet heel erg opvallend haha.

Je baby bump is prachtig. Welke maternity items hangen er in jouw kast?

Ik draag heel veel strakke kleding. In a-lijn jurkjes lijk ik heel groot, omdat ik best wel brede benen en heupen heb. Ik draag liever een strak jurkje en dan met een los vest eroverheen. Ik heb dus veel stretchy jurkjes. Zwangerschapsleggings vind ik ook heerlijk zitten en de laatste dagen draag ik veel joggingspakken.

Je bent in april uitgerekend. Hoe bereid je je voor op de bevalling? Spannend of kom paar op?

Ik kijk mega uit naar de bevalling. Natuurlijk bereid ik mezelf wel goed voor en wil ik weten wat er allemaal gaat gebeuren, maar tegelijkertijd kijk er heel erg naar uit en Beer ook. Je kan je druk gaan maken, maar het gaat zoals het gaat. Ik vind het zo leuk, dus laat maar komen die weeën haha!

Jij bent als make-up artist veel met je uiterlijk bezig. Heb je je beauty regime veranderd tijdens de zwangerschap?

Ik ben voor mijn werk natuurlijk veel met beauty bezig, maar dat wil niet zeggen dat ik zelf elke dag make-up draag. Integendeel eigenlijk. Vaak vind ik het heerlijk om een knot op mijn hoofd te hebben en mijn gezicht lekker te verzorgen zonder make-up te dragen. Niet de hele rattenplan zeg maar haha. Omdat ik nu wat ben aangekomen doe ik wel wat meer aan shaping onder mijn kin. Dat vind ik mooi, want dan heb ik niet een doorlopende kin.

Wat zijn jouw ultieme beauty tips voor andere expecting moms?’

Het ligt er heel erg aan waar je last van hebt. Je kunt bijvoorbeeld een wat vettere huid krijgen en dan kun je beter olieproducten vermijden. Bij een wat drogere huid is af en toe scrubben heel fijn en een goede hydraterende crème. Advanced Night Repair van Estée Lauder en Crème de la Mer vind ik zelf heel fijn. Maar mijn beste tip is om vooral goede vitaminen te slikken en genoeg water te drinken.

Eindelijk verlof! Grootse plannen of heerlijk cocoonen en toegeven aan de nesteldrang?

Jaaaa ik ben met verlof! Dat vind ik heerlijk, want nu hoef ik me niet meer bezig te houden met alles wat ik nog moet afronden. Ik heb er echt heel veel zin in. We gaan inderdaad lekker cocoonen en misschien gaan we nog wel even weg. In ieder geval zorgt Beer ervoor dat ik niet meer met werk bezig ben. Hij beschermt dat echt heel goed voor me, super lief. Beer werkt nog even door en dan gaan we samen nog wat laatste dingetjes doen en vooral heel veel genieten.

Last but not least, wat is jullie grootste wens voor jullie kindje?

De grootste wens is dat ons kindje gezond zal zijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *