Logo

Baby & Kids

Review BabyBjörn Harmony by Roos

Het Zweedse familiebedrijf BabyBjörn heeft een nieuwe draagzak gelanceerd. De Harmony draagzak groeit mee met jouw baby en kan worden gebruikt voor kinderen van nul tot ongeveer drie jaar. De draagzak is ergonomisch en dankzij de luchtige mesh stof heerlijk koel voor ouder en kind. Aan Roos -mom van Bor, Magnus en Tove- de eer om de nieuwe draagzak te testen. Zowel zij als haar man Bas zijn dol op dragen en hebben beiden de Harmony getest met dochter Tove. Lees snel verder voor de review van Roos.

 Wat is je eerste indruk van de draagzak?

De draagzak ziet er heel compact, maar stevig uit. Mooie strakke vormgeving en een mooie neutrale kleur.

Is de draagzak makkelijk te bevestigen? 

De eerste keer is het even alles goed instellen en checken hoe het werkt, maar na 1 keer oefenen heb je daar geen omkijken meer naar. Bij het op de rug dragen is het wel handiger als iemand het kindje er even intilt voor je!

Was het makkelijk om Tove in de draagzak te zetten?

De eerste keer was het even goed passen, meten en afstellen, maar als je dat hebt gedaan ben je zo vertrokken! Je moet er even handigheid in krijgen, zeker als je een andere draagzak van een ander merk gewend bent.

Hoe belangrijk is een ergonomische draagzak voor jou? 

Dit is voor mij echt het belangrijkste aan een draagzak! Het welzijn van mijn kind staat boven alles natuurlijk. Je wilt echt niet dat je kind verkeerd belast wordt door het dragen. Zeker als ze nog heel klein zijn en hard groeien!

Voldoet de draagzak aan jouw ergonomische eisen?

Tove hangt in een mooie ‘m-positie’ als we haar met de buik op ons lichaam dragen. Het is belangrijk dat de knietjes hoger zijn dan de billen. Met haar gezichtje naar voren heb ik het idee dat dat minder ergonomisch is voor haar. Ook omdat de natuurlijke Bolling van de rug (c-vorm) dan niet de ruimte heeft.

Werden de heupjes van Tove goed ondersteund? 

Als we haar met haar gezicht naar ons toe dragen absoluut, in de andere houding met haar gezicht naar voren heb ik het idee dat de heupen dan minder ondersteund worden. Die houding vind ik daarom meer voor een kortere tijd.

Hoe voelde de draagzak voor jou tijdens het gebruik?

De draagzak is lekker licht, maar wel heel zacht gevoerd. Daardoor draagt het heel fijn op de drukpunten.

De Harmony staat bekend als de koelste draagzak ooit. Heb jij dit ook zo ervaren? 

Dragen in de zomer is altijd warm vanwege het directe contact met je kindje. Ik heb wel het idee dat de warmte bij deze draagzak beter weg kan, dus dat houdt het een stuk luchtiger voor ouder en kind!

Kon je makkelijk contact maken met Tove tijdens het dragen? 

In alledrie de posities ben je goed in contact met je kindje. Dat vind ik sowieso het fijnste en gezelligste aan dragen!

Kon Tove fijn de wereld ontdekken toen je haar met haar gezichtje van je af droeg? 

Tove is ontzettend nieuwsgierig en draait haar hoofd continu rond als ik haar naar me toe draag. In de voorwaartse positie kan ze heerlijk rondkijken en alles en iedereen in de gaten houden. Ideaal voor zo’n nieuwsgierig Aagje!

Zou je de draagzak aanraden aan andere moeders?

Absoluut! Je kunt de draagzak zonder extra accessoires gebruiken vanaf de geboorte tot aan 3 jaar. De draagzak groeit gewoon met jou en je kindje mee! Daardoor hoef je er maar 1 keer in te investeren. Dat is natuurlijk fijn voor de portemonnee en ook lekker duurzaam. De draagzak is ergonomisch, wat mij betreft een absolute must als je je kindje wilt dragen. En daarnaast is de draagzak ook heel comfortabel voor ons als ouders door de zachte vulling op de drukpunten en de dunne ademende mesh stof waar de draagzak van gemaakt is. Het naar voren dragen is ook heel handig en leuk, al zou ik die houding niet al te lang doen in verband met de ergonomie. De rug van je kindje sluit minder fijn aan op jouw moederlichaam dan wanneer je het kindje met de buik op je lichaam draagt.

Winactie! 

Wil jij deze prachtige draagzak winnen? Ga dan snel naar de Instagram pagina van Roos en doe mee met de winactie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.