Logo

Testpanel

Review Stokke® Xplory® X by Christel Metselaars

Christel, mama van 4 kids, 34 jaar en owner en founder van Mavies Babyshoes is een kinderwagen fan in hart en nieren. Deze liefde gaat way back en begon zelfs al toen Christel 10 jaar was. Op deze leeftijd kon zij al geen babyzaak voorbij lopen zonder de kinderwagens te bewonderen. Een groot feest dus toen zij in 2011 zelf moeder werd en eindelijk zelf een kinderwagen mocht uitzoeken.

We konden ons dan ook geen betere mom voorstellen om de Stokke® Xplory® X: “Of ik een kinderwagen wilde testen?! Nou dat hoef je mij geen 2 keer te vragen!! En dan niet zomaar 1 maar de gloedjenieuwe Stokke® Xplory® X!”

Hier is hij dan, de Xplory X. Wat is jouw eerste indruk?

Het design en de hoogte bleef mij triggeren. En met een man van bijna 2 meter lang is een hoge kinderwagen een must en jaren geleden stond de Stokke® Xplory® hier al bekend om.

Verder is het design van de Stokke® Xplory® X natuurlijk fantastisch. Strakke lijnen, alles is super afgewerkt. De zonnekap kun je openritsen voor een nog grotere kap, en je kunt met een ander ritsje een luchtvenster creëren op warme dagen. Het zitje is in 3 ligstanden te verstellen, het zitje kan naar je toe en van je afgezet worden. Ook kun je het zitje in hoogte verstellen, maar juist de hoogste stand is geweldig voor ouder en kind.

Golden Jellow – Royal Blue – Ruby Red – Modern Grey – Rich Black. Welke kleur past het beste bij jouw persoonlijke stijl?

Ik hou zelf altijd wel van ‘veilige’ kleuren, dus als ik zelf zou mogen kiezen was ik voor de grijze of zwarte gegaan. Maar de golden yellow kwam mijn kant op en eerlijk is eerlijk ik was blij verrast! Wat een geweldige mooie rijke kleur!

Tijd voor een proefrit. Waar heb je de kinderwagen getest?
Ik kon niet wachten om ermee op pad te gaan en ben hem meteen in elkaar gaan zetten. Dit was erg makkelijk. En toen kwam daar het moment dat ik er eindelijk mee kon gaan rijden. Helaas werkte het weer niet echt mee en werd de Stokke® Xplory® X meteen aan een hevige storm test ondervonden. Ik heb hem uitgetest in het centrum van Amsterdam, waar je natuurlijk te maken hebt met verschillende ondergronden, stoepjes, oude stenen weggetjes, bruggetjes…etc.

Stoepjes, scherpe bochten en onvoorziene obstakels. Hoe manoeuvreert de kinderwagen zich door de straten?

Ik was erg benieuwd hoe hij zou rijden aangezien ik zelf een wagen heb met wat grotere wielen, maar wat een heerlijkheid! Hij rijdt ontzettend soepel en ook op een wat minder vlakke ondergrond rijdt hij nog steeds heerlijk. Onderweg kregen we ook veel positieve feedback en vragen waar deze kinderwagen van was.

Voor in een stad als Amsterdam zou ik de Stokke® Xplory® Xzeker aanschaffen, want hij manoeuvreert en rijdt echt geweldig, ook op minder gladde ondergronden.

Wat vind je van de hoogte van het stoeltje van de kinderwagen? Kunnen jullie goed contact maken met elkaar?

Raev zat nog lekker naar mij toe en we genoten allebei enorm van de interactie die we hadden door de hoogte van de wagen.

Wat vind je van de pasvorm van het kuipstoeltje? Heb je het idee dat jouw kindje comfortabel en ergonomisch zit?

Over het zitje was ik van te voren wat sceptisch want ik had het idee dat het een wat kleiner kuipje was, maar dat was niet het geval. Ik heb de rugleuning zelfs opgemeten en vergeleken met onze eigen kinderwagen en daar zat nauwelijks verschil in!  Het lekkere zachte verkleinkussen had ik er zelfs nog in voor Raev en als een prins zat hij in ‘zijn koets’. Ik ontdekte dat je in het verkleinkussen achterin een gedeelte eruit kan halen waardoor je het kussen langer kan gebruiken, dat vond ik geniaal!

Heb je ook minpunten ontdekt aan de kinderwagen?

Ik heb zelf niet veel nadelen ondervonden. Het enige wat ik merkte; een normale luiertas kun je niet over de duwstang hangen, omdat deze wagen 1 stang heeft. Ik deed de spulletjes dus in de boodschappenmand. Toevallig moest ik die dag nog even langs de supermarkt en toen werd het even lastig.  Maar ik zag al op de Stokke website dat er luiertassen zijn speciaal voor deze kinderwagen die je wel bij de duwstang kan bevestigen.

Is de kinderwagen makkelijk in en uit te klappen?

Het inklappen en uitklappen gaat op zich prima alleen moet je wel eerst het voetensteuntje van het zitje halen en dan het zitje zelf. Het onderstel blijft een redelijk lang gedeelte, maar we hebben een grote kofferbak dus in ons geval was dat geen probleem. Met een kleinere auto kan ik me voorstellen dat dit weleens wat lastiger zou kunnen worden.

Kortom; ik ben echt blij verrast door het design, rijcomfort, zitcomfort voor het kindje en vooral de interactie met je kleintje door de hoogte van het zitje. Ik zou voor in een stad/dorp absoluut voor deze wagen kunnen gaan en vind het erg jammer dat hij nu alweer weg moest. Haha.

Welk cijfer geef jij de Stokke® Xplory® X?

Ik geef de Stokke® Xplory® X een 9!

Liefs Christel

Meer info: Stokke.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *