Logo

Testpanel

Review Stokke® Xplory® X by Kubranur

Kubranur Doga werd negen maanden geleden voor het eerst moeder van zoontje Ogulcan Emir. In het dagelijks leven maakt zij als make-up artist de mooiste creaties bij doatreatmentstore. Voorheen deelde Kubranur vooral haar werk op instagram, maar sinds haar zwangerschap kun je ook een kijkje nemen in haar leven als moeder en deelt zij naast beauty tips ook fashion en lifestyle tips.

Hier is hij dan, de Xplory® X . Wat is jouw eerste indruk van het design?

Het ziet er heel erg strak uit. Het absolute pluspunt en wat de Stokke®  Xplory zo uniek maakt, is toch wel de hoogte van de zitting. Geen enkele andere wandelwagen zit zo hoog en dat heeft zo zijn voordelen dus het is zeker een musthave voor ouders die gemiddeld lang zijn (1.75^)

Golden Jellow – Royal Blue – Ruby Red – Modern Grey – Rich Black. Welke kleur past het beste bij jouw persoonlijke stijl?

Ik hou van tijdloze kleuren dus BLACK BLACK BLACK J

Tijd voor een proefrit. Was het eenvoudig om jouw kindje in de wagen te zetten ?

Ja zeker! Voordeel is dat het kinderwagenzitje natuurlijk zo hoog zit, dus de kleine zat in een keer goed.

Wat vind je van de pasvorm van het kuipstoeltje? Heb je het idee dat jouw kindje comfortabel en ergonomisch zit?

Wat mij opviel was de structuur van het zitje. Het voelt als een bedje, super zacht en comfortabel. Ogulcan Emir was ook binnen no-time in slaap gevallen.

Wat vind je van de hoogte van het stoeltje van de kinderwagen? Kunnen jullie goed contact maken met elkaar?

Ik vind de hoogte echt geweldig. Je kijkt elkaar veel makkelijker aan. De zitting is ook twee kanten op te plaatsen zowel naar voren als naar achteren. Zeker voor jonge kinderen die graag oogcontact hebben met papa en mama is dit erg fijn. Je hoeft niet eens te stoppen tijdens het lopen om iets te geven of te pakken omdat je zo super dicht bij elkaar bent. ‘’Closer is better’’

Is de hoogte van de duwstang eenvoudig te verstellen naar de juist hoogte voor jou en jouw man?

Het was eerst even uitvogelen hoe dat moest omdat wij niet bekend zijn met de Stokke®  Xplory® X, maar als je eenmaal weet hoe het moet ging dat ook prima.

Stoepjes, scherpe bochten en onvoorziene obstakels. Hoe manoeuvreert de kinderwagen zich door de straten?

Voor mijn gevoel had het weinig vering. Daarom is het niet zo heel erg handig voor wandelingen in de natuur. Verder rolt hij erg makkelijk, je hoeft niet hard te duwen om hem te besturen.

Is de kinderwagen makkelijk in en uit te klappen?

Ik vond wel dat je te veel handelingen moet doen totdat het ingeklapt en in de achterbak zat. Je hoort de zitting er vanaf te halen wat bij de meeste kinderwagens ook zo is alleen Komt er bij Stokke®  Xplory® X iets kijken.

Past de kinderwagen in jouw auto? Welke auto heb je? Moest je hiervoor onderdelen loskoppelen?

Wij hebben een audi A3 limousine. Wat ik toch wel echt een minpuntje vind is de ruimte die hij inneemt. Achterin de auto heb je zeker wel wat ruimte nodig. Bij ons in de achterbak past het wel (moest wel eerst even puzzelen), maar dan moeten er niet teveel boodschappen gedaan worden. Wel jammer.

 

Past de Xplroy X in jouw lifestyle? Zo ja, waarom?

Ik zou niet snel voor de Stokke®  Xplory® X kiezen. Het neemt te veel onnodig ruimte in beslag en ook ben je wel even bezig met het in en uitklappen van de wagen.  Wat ik zelf vervelend vond is dat ik mijn luiertas nergens kwijt kon, dus moest ik deze om mijn schouder doen. Onderin de Stokke®  Xplory® X  zit een tas waarin je je bagage kan opruimen. Dit is even wennen als je dat anders gewend bent, zeker ook omdat je er alleen goed vanaf de voorkant bij kan i.p.v de achterkant zoals veel andere wagens.

Wat weer wel fijn is dat je het boodschappentasje kan loshalen en meenemen, maar de ruimte is voor mij absoluut niet voldoende omdat ik ook geen extra tassen kwijt kan. Stel je hangt het aan de duwstang wat niet de bedoeling is, want dan kan de wagen snel kan kantelen omdat deze maar 1 stang heeft. Dit vind ik eigenlijk ook niet niet zo veilig.

Kortom de Stokke®  Xplory® X  is een optie voor gemiddeld lange mensen, maar dan zouden ze rekening moeten houden met de auto die ze hebben qua ruimte in de achterbak en het meenemen van extra bagage ivm met boodschappen etc.  Hij is prima voor korte afstanden.

Welk cijfer geef jij de Stokke®  Xplory® X ?

7

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *