Logo

Baby & Kids

Vergeet deze bijzonder momenten niet vast te leggen na de bevalling

Binnenkort heb jij een mini baby in jouw armen en ben je mama. Een mega bijzondere gebeurtenis en een herinnering voor altijd. Ondanks dat het tijdens de bevalling lijkt of het eeuwen duurt, voelt het achteraf al snel alsof het voorbij gevlogen is. Je kan je al snel niet goed meer voorstellen dat er tot voor kort nog een klein mensje in je groeide en de herinneringen van de eerste uren na de bevalling vervagen ook als je midden in de rollercoaster van het moederschap zit. Leg daarom zoveel mogelijk mooie (en minder) mooie momenten vast, zodat je altijd weer even terug kan kijken op een later moment. Vandaag zetten we voor jou een aantal momenten op een rijtje die het vastleggen zeker waard zijn.

Het moment suprême:

Zorg ervoor dat er iemand is die het moment waarop jullie baby geboren wordt vastlegt. Meestal stelt een verpleegster of kraamverzorgster dit al voor, dus grijp die kans. Het moment van de geboorte zal één van de meest bijzondere en heftige momenten in je leven zijn. Het moment waarop jouw kindje het levenslicht ziet, voor het eerst huilt en in jouw armen gelegd wordt.

DE kennismaking:

Als de kleine er eenmaal is, zal hij of zij indien het allemaal soepel is verlopen al snel op je borst gelegd worden. De eerste kennismaking met jullie kindje, zo bijzonder! Dit wil je natuurlijk op de gevoelige plaat hebben. Dit is meestal niet een foto die je met de hele wereld zal delen, want veel bloed en een verfomfaaide baby, maar wel een belangrijke voor in de archieven.

Check up:

Na de eerste kennismaking is het tijd voor de eerste check. De apgar score wordt bepaald, het gewicht wordt berekend en er wordt wat gerekt en gestrekt. Foto!

Hey papa:

De eerste momenten draaien om jou en de baby, maar dan is papa aan de beurt. Een mega bijzonder en emotioneel moment. Die tranen moeten vastgelegd worden! De meest stoere mannen kunnen vaak op dit moment de tranen niet tegenhouden. Zo mooi!

Baby’s first outfit:

Het eerste pakje heb je waarschijnlijk met zorg uitgekozen en misschien zelfs in meerdere maten aangeschaft. Zodra iedereen een beetje is bijgekomen, de controles zijn gedaan en noem maar op, is het tijd om lekker warm aan te kleden.

Got Milk?

Of je nu voor borst -of flesvoeding gaat, de eerste voeding is een speciaal momentje en een lastige, want negen van de tien keer gaat het niet gelijk soepel. Denk dus vooral niet aan de foto, maar focus je op jezelf en de baby. Zodra het allemaal lukt, is het tijd voor een kiekje.

Siblings:

Heb je al één of meerdere kinderen? Dan is de eerste kennismaking een super bijzonder moment. Vraag of iemand de kennismaking filmt, want dit is een moment om nooit te vergeten. Daarna is het tijd voor de allereerste keer vasthouden en natuurlijk de eerste foto’s!

Tiny details:

Ini mini voetjes, een gapend mondje, luierbilletjes en de kleinste vingertjes. Een baby groeit snel, heel snel. Maak close up foto’s van jouw mini me, zodat je altijd weer even terug kan kijken naar het moment waarop hij of zijn het allerkleinst was.

Slaap kindje slaap:

Slapende baby’s zijn prachtig en helemaal als ze net geboren zijn en voor het eerst in het (ziekenhuis) wiegje in slaap vallen. Hoewel het verstandig is als jij zelf ook wat slaap pakt, zul je waarschijnlijk alleen maar verliefd in het wiegje staren en een mooie foto maken natuurlijk!

On the way home:

Als je in het ziekenhuis bent bevallen, komt er een moment waarop jullie naar huis mogen. Jullie baby voor het eerst in de autostoel is een onwerkelijk moment. Naar het ziekenhuis met een leeg stoeltje en terug met een kleine baby. Later zul je het onvoorstelbaar vinden hoe klein jullie baby was en hoe groot de stoel.

Welcome home:

Thuiskomen met een pasgeboren baby is magisch. Het begin van een nieuw leven in jullie fijne huis. Neem de tijd om even te landen met elkaar en gewoon even te genieten. Snel zal het eerste bezoek voor de deur staan en de kraamzorg is ook onderweg. Als deze eenmaal gearriveerd is, is het tijd voor een mooi familiekiekje.

Professional

Tijdens en na de bevalling zijn er talloze mooie momenten die je vast wilt leggen, maar je wilt ook 100% genieten. Een goede optie is dan om een professioneel fotograaf in te schakelen. Zij kan de bevalling en de momenten erna vastleggen en jij hoeft niks anders te doen dan wennen, genieten en herstellen. Je kunt natuurlijk ook een goede vriendin of familielid vragen.

Mooie foto’s en video’s zijn natuurlijk fantastisch om te hebben en voor altijd te bewaren, maar vergeet niet elk moment beleven zonder je druk te maken om het perfecte plaatje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *